U DONBAS STIGLI POLJSKI PLAĆENICI: Očekuju se diverzantsko-teroristički napadi pre ofanzive Kijeva

Novosti online

07. 02. 2022. u 18:31

NA teritoriji Donbasa koju kontroliše Kijev stigli su vojnici iz Poljske, saopštio je na konferenciji za novinare zamenik načelnika uprave Narodne milicije Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

У ДОНБАС СТИГЛИ ПОЉСКИ ПЛАЋЕНИЦИ: Очекују се диверзантско-терористички напади пре офанзиве Кијева

Foto Tanjug/AP

-Obaveštajna služba Narodne milicije DNR dobila je informacije da su u zonu gde se izvodi takozvana operacija združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine stigli poljski plaćenici, rekao je Basurin.

On je objasnio da su u području Polasna primećene dve grupe naoružanih ljudi, svaka od po 20 osoba, kako govore na poljskom jeziku.

-Ustanovljeno je da su stigli radi izvršavanja zadataka u zoni odgovornosti 24. mehanizovane brigade. Zadatak im je da zajedno sa jedinicama ukrajinskih snaga za specijalne operacije izvode precizne diverzantsko-terorističke napade, sa ciljem onesposobljavanja vitalne, socijalne infrastrukture i zaplašivanja lokalnog stanovništva, dodao je predstavnik DNR.

Oni smatraju da će pre mogućeg početka ofanzive ukrajinske vojske plaćenici pokušati da nanesu najveći udarac objektima civine infrastrukture kako bi naterali jedinice DNR da odgovore.

-Ukrajinska strana, pravdajući se u očima međunarodne javnosti, pokušaće da iskoristi te kacije kao povod za početak ratnih dejstava. Poljaci su na teritoriju Ukrajine stigli kao istruktori koji treba da obučavaju ukrajinske vojnike, istakao je Basurin.

Obaveštajna služba Narodne milicije Donjecke narodne republike primetila je i dolazak ukrajinskih ekstremista, obučenih pod rukovodstvom britanskih instruktora od kojih se formiraju udarne grupe.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)