UKRAJINSKA VOJSKA NASTAVLJA PRIPREME ZA OFANZIVU: Ukrajinci popunjavaju zalihe municije za protivtenkovske raketne sisteme

Novosti onlajn

07. 02. 2022. u 16:41

UKRAJINSKA vojska nastavlja da se priprema za ofanzivnu operaciju u Donbasu, izjavio je portparol Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Anton Mikužis.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА НАСТАВЉА ПРИПРЕМЕ ЗА ОФАНЗИВУ: Украјинци попуњавају залихе муниције за противтенковске ракетне системе

Foto Tanjug/AP

Kako kaže, Ukrajinci popunjavaju zalihe municije za protivtenkovske raketne sisteme i pripremaju vojnu tehniku.

- I dalje nam stižu informacije o pripremama za ofanzivnu operaciju među jedinicama Oružanih snaga Ukrajine - tvrdi portparol luganske milicije.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska u području grad Ščastje u blizini linije razgraničenja u Donbasu precizira koordinate objekata za gađanje. U te svrhe se u istom području nalaze bespilotne letelice ukrajinskih snaga bezbednosti, dodaje Mikužis.

- U 24. mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine preduzimaju se mere za dopunu raketa za protivtenkovske raketne sisteme 'Korsar', servisira se vojna tehnika i ona se priprema za borbenu upotrebu - precizirao je portparol.

Osim toga, on tvrdi da 30. brigada ukrajinske vojske obavlja izviđanje i procenu područja blizu kontakt linije.

Pristigli i vojnici iz Poljske

Zamenik načelnika uprave Narodne milicije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin rekao je danas da su na teritoriji Donbasa koju kontroliše Kijev stigli vojnici iz Poljske.

Podsetimo, raspoređivanje teškog naoružanja kod kontakt linije u Donbasu zabranjeno je Minskim sporazumima i dopunskim merama za osiguravanje primirja koje su stupile na snagu u leto 2020. godine. Pored toga, na snazi je potpuna zabrana pucanja, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih akcija. Međutim, samoproglašene Luganska i Donjecka Narodna Republika više puta su optuživale Oružane snage Ukrajine za kršenje tih odredbi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)