SRUČILI IM PAKAO SA NEBA: Rusi bombardovali položaje ISIS-a u Siriji

Novosti online

29. 10. 2021. u 21:54

KASNO uveče 28. oktobra, ratni avioni ruskih vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) izveli su 38 vazdušnih napada na ćelije ISIS-a u centralnom regionu Sirije, prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu.

СРУЧИЛИ ИМ ПАКАО СА НЕБА: Руси бомбардовали положаје ИСИС-а у Сирији

Foto: Tanjug/AP

 

Ruski vazdušni napadi su gađali skrovišta terorističke grupe u planini Amur u istočnoj oblasti Homsa, kao i na planini Al Bišri koja se nalazi duž administrativne granice između Rake i Deir ez-Zora.

- Aktivisti opservatorije su takođe nadgledali letove ruskih helikoptera iznad pustinje kako bi osigurali region i puteve… usred tekućih letova izviđačkih dronova iznad regiona - navodi se u izveštaju SOHR-a.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Depositphotos

 

Operacije VKS su se poklopile sa rutinskim operacijama češljanja snaga sirijske vlade u različitim delovima centralnog regiona.

ISIS održava prilično veliko prisustvo u centralnoj Siriji. Ranije ovog meseca, ćelije grupe pokrenule su napad velikih razmera na grad al-Resafa u južnom delu Rake. Napad su odbile snage sirijske vlade i VKS. Najmanje 14 terorista je ubijeno.

Ponovljene operacije sirijske vladine snage i VKS iscrpljuju ćelije ISIS-a. Ipak, pobuna terorističke grupe u centralnom regionu verovatno neće uskoro završiti.

 

 

(SrbijaDanas)

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna