"BEONJAČE SU MU BILE KRVAVE": Ispovest novinarke čiji je sin preboleo postkovid sindrom - Imao je jake bolove

Novosti online

25. 01. 2021. u 22:49

БЕОЊАЧЕ СУ МУ БИЛЕ КРВАВЕ: Исповест новинарке чији је син преболео постковид синдром - Имао је јаке болове

Foto: Printskrin HRT

NOVINARKA Jasminka Kalčić iz Pule majka 9-godišnjaka koji je krajem prošle godine preboleo multisistemski upalni sindrom (MIS-C), post-covid sindrom od koga je preminuo 11-godišnjak u Zagrebu.

Ona je gostujući u jednoj emisiji ispričala što je sve njen sin Petar proživeo. 

- Dete je imalo jaku glavobolju. Dobio je veliku temperaturu i osip. U jednom trenutku beonjače su mu bile krvave. Imao je jake bolove u stomaku, žalio se da ne može da diše i imao je dijareju.

Nakon što tri dana nismo dobili adekvatnu pomoć u pulskoj bolnici, antibiotik je povratio, otišli smo u dečju bolnicu u Zagreb - ispričala je Jasminka.

Ni tamo lekari nisu znali šta je njenom sinu, a PCR test na koronu bio je negativan. 

- Došla sam do nekih lekara u Velikoj Britaniji i poslala sam im fotografije svog sina. Rekle su mi da je to MIS-C i neka kažem doktorima da naprave test na antitela bez obzira na to što je moje dete dva puta bilo negativno na koronu. Lekari su me na kraju  poslušali, uradili su test i konačno smo imali dijagnozu - rekla je HRT-ova novinarka.

Nakon toga njenom sinu počeli su da daju pravu terapiju i dečak se oporavio.

- Petar je danas dobro, ne sme da se fizički napreže i nekada se žali da je umoran, ali njegovo telo prošlo je strašne napore. Lekari su rekli da će proći do godinu dana dok se potpuno ne oporavi -  rekla je Jasminka Kalčić.

(Index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)