SPLIT UVODI NOVE KAZNE ZA TURISTE: Pripremite 300 evra ako napravite ove prekršaje

Tanjug

19. 05. 2023. u 09:22

SPLITSKO Gradsko veće usvojilo je noćas, nakon sednice koja je trajala 15 sati, odluku o javnom redu i miru na području Splita, prema kojoj će tokom turističke sezone novčano biti kažnjavani neprimereni postupci na javnim mestima.

СПЛИТ УВОДИ НОВЕ КАЗНЕ ЗА ТУРИСТЕ: Припремите 300 евра ако направите ове прекршаје

Foto: Novosti

Prema toj odluci, sa 300 evra biće kažnjavano konzumiranje alkohola na površini javne namene, vršenje nužde na površinama javne namene, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i drugim površinama javne namene; konzumiranje hrane ili pića na površini javne namene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena, prenosi portal Indeks.

Prihvaćen je i amandman da sa 300 evra bude kažnjavano penjanje i sedenje po spomenicima i spomen-pločama, ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prevoza koja nije unapred dogovorena.

Kaznom od 150 evra biće kažnjavano povraćanje na površinama javne namene, kao i građevinski i instalaterski radovi od 14 do 17 časova i od 22 časa do 7 sati, radi sprečavanja buke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)