OVAKO SU SRBI „OPERISALI” U ŠPANIJI: Detalji akcije o kojoj priča svet

N. B.

05. 12. 2020. u 08:00

PRIPADNICI katalonske policije priveli su devet osoba, među kojima je i jedna žena, poreklom iz Srbije, koji su poslednjih nekoliko meseci "operisali" na lokalnim putevima.

ОВАКО СУ СРБИ „ОПЕРИСАЛИ” У ШПАНИЈИ: Детаљи акције о којој прича свет

Foto Govern.cat

Akciju hapšenja osumnjičenih, starosti između 35 i 45 godina, izvelo je oko stotinu policajaca na četiri lokacije u Barseloni.

Akcija je usledila nakon što su izvesno vreme dobijali prijave velikog broja vozača da su opljačkani prilikom zaustavljanja na putevima, kako bi pomogli osobama čija su se kola navodno pokvarila.

Najčešće je ženska osoba bila ta koja je zaustavljala vozila i dok bi oštećeni pomagali oko "popravke", njeni saučesnici su za to vreme, ukoliko je osoba koja je stala bila sama, uzimali dragocenosti iz vozila. Bilo je slučajeva kada bi bušili gume žrtvi i čekali da se zaustavi, nudeći pomoć.

Dok bi jedan ili dvojica iz grupe pomagali vozaču, treći bi se prišunjao i uzimao sve što mu padne pod ruku.

U akcije su, kako je objavila katalonska policija, išli iznajmljenim vozilima, a kod sebe su imali i falsifikovane isprave.

Osumnjičeni su za 25 krađa, zastrašivanje, prevaru, ali se pretpostavlja da je broj dela koje su počinili mnogo veći. Do sada je utvrđeno da su "zaradili" više od 40.000 evra, kao i robu u skoro istoj vrednosti. Na listi su nakit, mobilni telefoni, torbe, laptopi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)