MIŠKOVIĆI I ĐURAŠKOVIĆ NA SUDU: Apelacija razmatra žalbe na prvostepenu presudu

J.D.Lj.

04. 09. 2020. u 13:50

U APELACIONOM sudu u Beogradu, za narednih deset dana, zakazana je sednica sudskog veća, koje će razmatrati žalbe na prvostepenu presudu Specijalnog suda iz marta prošle godine, kojom je, zbog optužbi za utaju poreza od 320 miliona dinara, na dve godine i šest meseci zatvora bio osuđen Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga".

МИШКОВИЋИ И ЂУРАШКОВИЋ НА СУДУ: Апелација разматра жалбе на првостепену пресуду

Foto: Arhiva VN

Ovom presudom, njemu je izrečena i novčana kazna od osam miliona dinara.

Na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor i novčanu kaznu od osam miliona dinara, istom presudom, osuđen je i Miškovićev sin Marko, a u vezi sa spornim porezom postupak se vodio i protiv Živojina Petrovića i Jadranke Bardić, koji su osuđeni na osam meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od pola miliona dinara, odnosno šest meseci kućnog zatvora i 250.000 dinara.

Zbog zloupotreba kojima je oštećena kruševačka Fabrika maziva osuđen je prvooptuženi u ovom postupku - Milo Đurašković, vlasnik "Nibens korporacije". On je zbog zloupotrebe položaja i utaje poreza osuđen na jedinstvenu kaznu od četiri godine i tri meseca zatvora, i novčanu od šest miliona dinara.

Risti Ristiću izrečena je kazna od tri godine zatvora, a po godinu dana manje dobili su Dejan Jeftić, Branislav Jovanović, Ljiljana Kostić i Bora Jelić. Srđan Filipović osuđen je na 18 meseci zatvora.

Ovo je inače, druga po redu doneta prvostepena presuda, jer je prvu 2017. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!