ODLOŽENO SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU: U nastavku neophodno ispitivanje veštaka

Tanjug

08. 04. 2021. u 11:53

SUĐENjE Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči ponovo je danas odloženo pred Višim sudom u Beogradu za 16. april, zbog bolesti sudije, koji je pozitivan na virus kovid 19.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗОРАНУ МАРЈАНОВИЋУ: У наставку неопходно испитивање вештака

Foto M. A.

U februaru je suđenje isto zbog korone bilo odloženo, jer su Marjanovićevi branioci bili pozitivni na virus, odnosno u samoizolaciji.

Sud u nastavku suđenja treba da ispita i veštake za blato (pošto je pevačica ubijena na nasipu punom blata, koje je pronađeno i na njeom telu i na Zoranovim pantalonama) iz Nacionalno kriminalističkog tehničkog centra, veštake za telekomunikacije, kao i veštaka psihijatra.

Mediji pišu i da je u meduvremenu u sud stigao i izveštaj jednog mobilnog operatera, u vezi sa paljenjem i gašenjem Marjanovićevog telefona.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina