SUĐENJE ZA UBISTVO NA SENJAKU: Simovića pogodio projektil posle rikošeta

S. J. M.

10. 02. 2022. u 15:44

BORIVOJA Simovića je pogodio rikošetirani projektil, sa levog boka ispod pazuha. Ta ustrelna rana je izazvala dominantno unutrašnje krvarenje. Ne može se odrediti koliko dugo je ono trajalo, ali mogao je da se kreće, da trči i priča telefonom jedno kraće vreme od nekoliko minuta. Na to ukazuju i tragovi krvi na ulici i u dvorištu gde je klonuo, pao i umro.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НА СЕЊАКУ: Симовића погодио пројектил после рикошета

Policija našla deset čaura i pištolj / Foto D. Milovanović

Ovo je odgovarajući na pitanja tužioca kazao sudski veštak Đorđe Alimpijević, na suđenju Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu za teško ubistvo Borivoja Simovića pre godinu i po dana na Senjaku.

Drugi veštak Milan Kunjadić kazao je da se ne može odrediti gde je bio onaj što je pucao, niti u kom položaju je bio Simović kad ga je pogodio metak:

- Na osnovu dve pronađene košuljice i projektila u telu ne može se utvrditi ni kalibar, ni marka pištolja iz kog je pucano. Nesporno je samo da je projektil rikošetirao i da je prvo udario u tvrdu podlogu. Međutim, na uviđaju nije fiksiran materijalni trag gde je metak prvo udario.

Veštak je odgovarajući na pitanje sudije rekao da je nemoguće da je Simović pucao i da mu se metak vratio posle rikošeta.

Na suđenju je svedočila i supruga Ilije Veljovića Borivojevog druga, kojeg su optuženi pretukli dva dana pre ubistva Simovića, Tina Zeljković. Ona je kazala da je tad u retrovizoru videla da Iliju tuku, izašla iz auta i počela da vrišti:

- Svi su ga šutirali nogama u glavu i telo. Jedan od njih mi je rekao da se sklonim i pomenuo je Boru, kako sam razumela u kontekstu da je on sledeći koji će proći loše. Ilija je završio na Urgentnom, imao je teške povrede. Tu noć smo bili u bolnici i onda otišli kod njega kući.

Na pitanje Nikolićevog branioca Dalibora Katančevića da li je rekla Bori za tu pretnju, svedok je odgovorila da nije, jer je bila u strahu. Ona je kazala da su te večeri kad je Bora ubijen ona i Ilija bili kod njega i sestre Marine u kući na večeri, ali da nisu pominjali taj događaj kad je njen sadašnji suprug prebijen. Ne zna da li je Borivoje tad sa nekim pričao telefonom i da li je izlazio. Misli da je sve vreme bio tu u kući.

U sudu je svedočio je i Veljovićev otac Damir, koji je kazao da su Iliji tad izbijena dva zuba, polomljena dva rebra, probušena plućna maramica i ušivana mu glava. Kazao je da ga je vozio u Urgentni, a sutradan u privatnu bolnicu na snimanja. Na pitanja branioca optuženih kako je Ilija dva dana kasnije bio kod Simovića na večeri, ako je, kako je njegov otac kod tužioca rekao, bio u bolnici pet dana, Damir je odgovorio da je verovatno pogrešio:

- Moguće je da sam se prebacio, da je bio dva dana u bolnici. Tog dana kad je Bora ubijen Iliju sam sa Tinom odvezao na večeru kod njih i posle dva i po sata vratio kući. Sedeli smo u dvorištu, kad je Ilija sa nekim pričao telefonom i počeo da kuka: "Ranili su mi druga Boru u parku". Seli smo u auto i krenuli tamo. Boru sam odvezao u Urgentni centar.

On se nije sećao da li je te večeri kod njih u kući bila i Tina.


Smeju se i provociraju

SESTRA ubijenog Borivoja Marina Simović Pavlović kazala je sudskom veću da im se okrivljeni često okreću i smeju:

- Šta je smešno u mojoj situaciji? Oni namerno provociraju.

Sudija je na pauzi utvrdila da je to tačno i upozorila ih da to više ne rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)