OVO JE SRBIN KOJI JE PRONAĐEN MRTAV U BUGARSKOJ: Pored njegovog leša pronađen još jedan mrtav čovek

S.BABOVIĆ

03. 01. 2023. u 13:39

D. G. (55) poreklom iz Trstenika je planinar koji je nastradao u Bugarskoj, saznaju „Novosti”.

ОВО ЈЕ СРБИН КОЈИ ЈЕ ПРОНАЂЕН МРТАВ У БУГАРСКОЈ: Поред његовог леша пронађен још један мртав човек

Foto: Privatna arhiva

Njegovo telo je nađeno pored tela bugarskog turiste Plamena Hristova (68), na planini Pirin, nedaleko od vrha Vihren. U Planinarskom klubu „Ljukten” iz Trstenika, čiji je D. G. bio dugogodišnji član, zanemeli su od vesti.

- Nismo mogli da verujemo šta smo čuli, Dragan je bio sa nama od malih nogu, sjajan čovek, planinar, ultramaratonac, proputovao je svet - kaže za „Novosti” predsednik Planinarskog kluba „Ljukten” iz Trstenika. - Nemamo više informacija osim vesti da se dogodila tragedija... Pirin je planina čiji je Vihren najviši vrh, to je praktično stena.

Foto: Privatna arhiva

Vremenski uslovi na Pirinu znaju da budu veoma nepovoljni kada duva jak vetar. D. G. je živeo van Trstenka u zadnje vreme, vodio je uspešnu firmu. Bio je strastveni planinar i ultramaratonac, a posebno se bavio planinskim trčanjem. Sagovornici „Novosti” opisuju ga kao izuzetnog čoveka i prijatelja, sportistu.

Njegova porodica živi u Austriji. Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti”, porodica je obaveštena o događaju i krenuli su put Srbije.

U Bugarskoj mediji o tragediji izveštavaju već danima. Nestanak Plamena Hristova prijavljen je 26. decembra. Spasioci su teško pristupačnom terenu danima pokušavali da priđu, da bi 2. januara definitivno bilo objavljeno da su pronađena dva tela, a među njima je jedno lice identifikovano kao Hristov. Ne isključuje se mogućnost da je Trsteničanin u stvari stradao tako što je nesebično hteo da pomogne turisti u nevolji, ali istraga je u toku.

BONUS VIDEO - VRISKA I PANIKA: Tone poznati splav "Fristajler"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)