NAJNOVIJE INFORMACIJE O VELIKOM POŽARU KOD PREŠEVA: Vatrogasci biju bitku sa vatrom - plamen pod kontrolom (FOTO/VIDEO)

J.S.

05. 08. 2022. u 22:11

NEDŽMEDIN Ahmedi iz Štaba za vanredne situacije u Preševu, potvrdio je večeras za Večernje novosti da se veliki požar brzo proširio zbog čega je na delu teritorije proglašena vanredna situacija, ali da u ovom trenutku ne postoji bojazan da je stanovništvo ugroženo.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ВЕЛИКОМ ПОЖАРУ КОД ПРЕШЕВА: Ватрогасци бију битку са ватром - пламен под контролом (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Kako je rekao brojne ekipe vatrogasaca ne samo iz Pčinjskog okruga, već i iz Leskovca, Niša i Prokuplja biju bitku sa vatrom, a da ukoliko noćas ne uspeju da ugase požar ujutru će se vatra gasiti iz vazduha.

On kaže da niko nije evakuisan i da je požar daleko od mesta  gde ljudi žive, u blizini su samo stari i napušteni objekti.

Stanovnici ovog dela  Preševa kažu da je zaista zastrašujući prizor, jer gori velika borova šuma i čini se da se vatra brzo širi.

MUP: Radi se na lokalizaciji požara

MUP Srbije potvrdio je "Novostima" da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih ekipa na terenu i da se radi na lokalizaciji požara koji je prema njihovim rečima izbio danas nešto podneva između sela Rajince i Crnotince i koji je zahvatio nisku travu, rastinje i šumu.

Na terenu je 25 vatrogasaca spasilaca, sa deset vozila, u gašenju požara učestvuju i radnici komunalnog preduzeća Moravica, kao i građani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŽAS NA PECANJU: Zver obezglavila dečaka (15)