HRVAT HOĆE DA KOLJE SRPČIĆE: Na saslušanju se sad ne seća šta je pričao, jer je bio pijan

S. J. M.

27. 10. 2023. u 15:10

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan državljanin Hrvatske Dominik H. T. (21) zbog krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Osumnjičeni je na saslušanju izneo odbranu, navodeći, pored ostalog, da se, s obzirom da je bio u alkoholisanom stanju, ne seća svojih postupaka. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

ХРВАТ ХОЋЕ ДА КОЉЕ СРПЧИЋЕ: На саслушању се сад не сећа шта је причао, јер је био пијан

Foto: Novosti arhiva

Prema krivičnoj prijavi policije u Surčinu Dominik H.T. je najpre 26.10.2023. godine oko 1:20 časova ispred glavne zgrade na aerodromu „Nikola Tesla“ u vidno alkoholisanom stanju galamio, ispuštao neartikulisane glasove, bacao se i valjao po trotoaru i vređao prolaznike.

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru priveden je u policijsku stanicu Surčin, odakle je zbog velike alkoholisanosti prebačen na VMA, odeljenje za toksikologiju, gde mu je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi.
Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik H.T. se preteći i uvredljivo obratio prisutnim vojnim, unifomisanim licima, psujući im majku srpsku, uz to psujući srpski narod i državu Srbiju.
Između ostalog, osumnjičeni je rekao: „Sve srpčiće bih poklao, pogotovo vas u uniformi“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!