UPRAVA CARINE: Cigarete sakrivene u rezervoaru za gorivo

J. S.

15. 06. 2023. u 16:37

Carinici su 13. juna 2023. godine na graničnom prelazu Preševo-Tabanovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 84.000 cigareta, sakrivenih u rezervoaru jednog autobusa.

УПРАВА ЦАРИНЕ: Цигарете сакривене у резервоару за гориво

Foto SMišljenović

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus stranih registarskih oznaka, koji je saobraćao na relaciji Severna Makedonija-Italija.

Nakon što su putnici izneli lični prtljag radi kontrole, autobus je pregledan mobilnim skenerom. Analizom slike uočene su nepravilnosti u prednjem delu autobusa, u predelu rezervoara sa gorivom. Daljim fizičkim pregledom utvrđeno je da je rezervoar prepravljen i da se u njemu pored goriva nalazi i veća količina cigareta.

Skidanjem poklopca sa specijalno pregrađenog prostora u samom rezervoaru, iz njega je izvađeno 4.210 paklica cigareta, čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra.

Zbog toga što je prepravljen radi krijumčarenja, kao i zbog toga što vrednost krijumčarenih cigareta prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka zadržan je i autobus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)