AKCIJA HAPŠENJA U BEOGRADU: Osumnjičeni za posredovanje u prostituciji - iznajmljivali stanove za devojke i reklamirali usluge na internetu

Novosti online

22. 06. 2022. u 11:24

BEOGRADSKA policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas uhapsila pet članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije.

АКЦИЈА ХАПШЕЊА У БЕОГРАДУ: Осумњичени за посредовање у проституцији - изнајмљивали станове за девојке и рекламирали услуге на интернету

Ilustracija / Foto Shutterstock

Uhapšeni su R. M. (1979), S. T. J. (1979), S. D. (1989), G. S. (1971) i Đ. A. (1997), svi iz Beograda.

Sumnja se da su oni, od januara do sredine juna ove godine, iznajmljivali stanove na teritoriji grada u kojima su boravile devojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od sredine januara do polovine juna ove godine, na teritoriji Grada Beograda, pronalazili i podsticali ženske osobe na pružanje seksualnih usluga prostitucije.

Oni su takođe oglašavali prostituciju na jednom internet portalu namenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljajući i ažurirajući oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu seksualne usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu pružanja seksualne usluge, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu koju su delili zajedno. Sat vremena seksualnih usluga se kretao od 150 do 200 evra.

Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su delili između sebe u zavisnosti od zadataka koje su imali u izvršenju krivičnog dela.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni u Tužilaštvo i u toku je njihovo saslušanje.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE - Interventna kod Studenjaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna