ŠPANSKA POLICIJA UHAPSILA SRPSKOG NARKO BOSA: Razbijen kriminalni klan, zaplenjeni droga i luksuzni automobili (VIDEO)

Novosti online

19. 10. 2021. u 18:42

ŠPANSKA policija je razbila narko-kartel koji je krijumčario ogromne količine kokaina u Evropu.

ШПАНСКА ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА СРПСКОГ НАРКО БОСА: Разбијен криминални клан, заплењени дрога и луксузни аутомобили (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/EUROPOL

U operaciji je učestvovala policija nekoliko zemalja, a prilikom akcije zaplenjeno je više od 4 tone kokaina, a uhapšeno je više od 60 osoba u Španiji i drugim evropskim državama. Među njima je i Zlatan Petrović (40), za kojeg se veruje da je jedan od vođa balkanskog kartela.

Njega je pratila španska policija, nakon što su dobili dojavu od kolega iz Slovenije da se Petrović krije u Đironi. Petrović je od ranije bio poznat policiji. Pratili su ga 2020. godine, dok su sprovodili istragu o bandi koja je krijumčarila marihuanu. Od tog trenutka im je bio na radaru i policija je počela da posmatra svaki njegov korak.

Petrović je živeo u mirnom delu Đirone, gde je u jednoj ulici imao tri vile. U jednoj je živeo sa suprugom, dok je druge dve koristio za "biznis". Zlatan se trudio da ne upada u oči, te se njegova svakodnevna rutina razlikovala od rutine bilo kog narko-bosa.

- Trudio se da ostane nezapažen, imao je dnevnu rutinu koja ne bi ukazala da je na čelu mafijaške organizacije. Ustajao je između četiri i pet sati ujutru, kao da je biznismen, pa odlazio na sastanke s ljudima koji su zapravo trgovci drogom. Nikada lično nije bio uključen u transport - dodaju španski mediji.

Veruje se da je ovde organizovano uzgajanje i prodaja marihuane, a potom bi se novac iz ovog posla ulagao u kupovinu kokaina, koje je kartel dalje krijumčario u Evropu.

Mediji navode da je Petrović uhvaćen trenutak pre bekstva. Kada je policija upala, već je bio u automobilu. Osim marihuane, policija je zaplenila i više luksuznih automobila kao i motocikl "Ducati Panigale".

(Mondo)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Kristijan Golubović nam je pokazao svoj dnevnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)