PRIVREDA U PODELJENOM SVETU: Naredne nedelje u Davosu godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma

V. N.

11. 01. 2024. u 08:15

GODIŠNjI sastanak Svetskog ekonomskog fo­ruma (SEF) u Davosu biće održan od 15. do 19. janua­ra i ugostiće više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partne­ra Svetskog ekonomskog foruma, kao i lidere ci­vilnog društva, stručnja­ke, predstavnike mladih, društvene preduzetnike i novinske agencije.

ПРИВРЕДА У ПОДЕЉЕНОМ СВЕТУ: Наредне недеље у Давосу годишњи састанак Светског економског форума

Foto Promo

Ključne teme foruma u Davosu su "Postizanje be­zbednosti i saradnje u po­deljenom svetu", "Stvara­nje rasta i radnih mesta za novu eru", "Veštačka inteligencija kao pokre­tačka snaga za privredu i društvo" i "Dugoročna strategija za klimu, pri­rodu i energiju", navodi se na veb-stranici te or­ganizacije.

Na forumu će učestvo­vati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, po­što je svrstan među tri­desetak vodećih svetskih političara koji će biti na skupu.

Učesnici skupa će bi­ti i premijer Kine Li Ćijang, državni sekretar SAD Entoni Blinken, sa­vetnik SAD za državnu bezbednost Džejk Saliven, francuski predsednik Emanuel Makron, pred­sednica Evropske komi­sije Ursula fon der La­jen, premijeri Belgije i Španije Aleksander de Kro i Pedro Sančez, kao i predsednik Argentine Havijer Milei.

Učestvovaće i general­ni sekretar NATO Jens Stoltenberg, generalni direktor Svetske zdrav­stvene organizacije Te­dros Adhanom Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Guteres, premi­jer Holandije Mark Rute, grčki premijer Kirija­kos Micotakis, i drugi.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski uče­stvovaće putem video- veze.

Izvršni direktor "Majkrosofta" Satja Na­dela će prema progra­mu foruma diskutovati u utorak sa osnivačem Svetskog ekonomskog fo­ruma u Davosu, Klausom Švabom.

Inteligencija

UČESNICIMA Svetskog ekonomskog foruma u Davosu će se obratiti i izvršni direktor kompanije za razvoj veštačke inteligencije Open AI Sem Altman u okviru debate "Tehnologija u turbulentnom svetu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona