MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE: "Fruškogorski koridor obezbediće vidljive ekonomske, bezbednosne i ekološke rezultate" (FOTO)

Novosti online

01. 07. 2022. u 15:23

NA TERITORIJI Vojvodine realizujemo puno strateški važnih infrastrukturnih projekata i danas smo na jednom od dva mosta koji gradimo na teritoriji grada Novog Sada. Mislim da ništa više neće promeniti perspektivu ovog prelepog grada kao ova dva mosta, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na montaži pomoćnog mosta, za izgradnju stubova glavnog mosta preko Dunava u okviru Fruškogorskog koridora.

МОМИРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ: Фрушкогорски коридор обезбедиће видљиве економске, безбедносне и еколошке резултате (ФОТО)

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

- Izmestićemo ceo transportni saobraćaj sa Fruške gore i omogućiti da je građani Srbije koriste samo u rekreativne svrhe. Obezbedićemo uslove za priliv novih investicije, turističkih, kulturnih, ali i svih ostalih - istakao je Momirović. 

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Tekst potpisa

Ministar Momirović je dodao da i uprkos aktuelnoj situaciji u Evropi ostajemo posvećeni realizaciji svih započetih investicija, nastavljamo insvesticije u svaki most, u svaki auto- put, a trenutno gradimo 10 auto-puteva i nećemo odustati od toga. Ovi projekti menjaju perspektivu ove zemlje, ovi projekti će doneti nove investicije, ovi projekti će direktno povećati ekonomski standard naših ljudi i mi nemamo pravo da se povučemo. 

Sa ministrom Momirovićem radove na Fruškogorskom koridoru posetio je i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.  

- Ovo je jedan od ključnih razvojnih projekata za našu zemlju koji će kapitalno uticati na rasterećenje saobraćaja i organizaciju života u Novom Sadu - rekao je Antić. 

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kao i  gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

- Istovremenom izgradnjom dva mosta, kao i projektovanjem trećeg, pešačko- biciklističkog mosta u potpunosti se menja slika Novog Sada - istakao je Vučević. 

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovom prilikom je istakao važnost celokupnog projekta, sa posebnim osvrtom na most koji će povezivati Kovilj i Petrovaradin, kao jednim od najvažnijih objekata na koridoru, uz tunel koji ide kroz Frušku goru, čija će dužina biti veća od 3,5 km. 

Pre obilaska radova na montaži pomoćnog mosta, ministar Momirović održao je sastanak u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu, a sastanku su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva, Pokrajinske vlade i grada Novog Sada. Glavne teme sastanka bile su arheološka nalazišta na trasi pruge Novi Sad – Subotica, Fruškogorski koridor, kao i biciklističke (zelene) staze. 

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Fruškogorski koridor, u dužini od 48 km, povezaće Novi Sad, Irig i Rumu i nastaviće se auto-putem Ruma-Šabac. Trasa koridora je podeljena na četiri deonice i to: deonica 1 (Žeželjev most - petlja za E-75 – Paragovo), deonica 2 (Paragovo - početak obilaznice Rume), deonica 3 (petlja ''Kać'' - petlja za E-75) i deonica 4 (početak Obilaznice Rume - petlja za E-70).

BONUS VIDEO: PRVI DIGITALNI AUTO-PUT U SRBIJI - “Novosti" u patroli sa neimarima koji grade Moravski koridor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŽAS NA PECANJU: Zver obezglavila dečaka (15)