NAŠA ZEMLJA SPREMNA DA BUDE DOMAĆIN Čadež: Srbija u Parizu predstavlja kandidaturu Beograda za Ekspo 2027.

Novosti onlajn

19. 06. 2022. u 13:27

DELEGACIJA Srbije sutra će u Parizu predstaviti kandidaturu Beograda za organizciju svetske izložbe EXPO 2027. godine.

НАША ЗЕМЉА СПРЕМНА ДА БУДЕ ДОМАЋИН Чадеж: Србија у Паризу представља кандидатуру Београда за Експо 2027.

FOTO: Novosti

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ističe da je naša zemlja spremna da bude domaćin ove prestižne izložbe na kojoj će zemlje Evrope i sveta predstaviti svoja najveća dostugnuća u svim oblastima. 

- I pored jake konkurencije nemam dilemu da su Beograd i Srbija najbolji kandidat za EXPO 2027. i došli smo u Pariz da to i pokažemo. Naša delegacija uradila je ogorman posao i uveren sam da ćemo na najbolji način predstaviti našu prestonicu i čitavu našu zemlju. Najveću zahvalnost dugujem direktorki Beogradskog sajma Danki Selić i njenom timu na pripremi ove kandidature, fantastičan posao su odradili - kaže Čadež.

FOTO: Novosti

U delegaciji Srbije su i menadžer projekta Dušan Borovčanin, glavni gradski arhitekta i Marko Stojičić glavni gradski urbanista. 

Potpis za sliku: Predsednik PKS i Marko Čadež i direktorka Beogradskog sajma Danka Selić: poslednje pripreme pred sutrašnje predstavljanje Srbije i Beograda kao kandidata za Expo 2027.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja