OBILAZNICE OKO UŽICA: Počeli radovi na trasi dugoj 4,85 km

Tanjug

18. 03. 2022. u 21:05

POMOĆNIK ministra za saobraćaj, građevinu i infrastrukturu Milan Petrović prisustvovao je danas početku pripremnih radova na izgradnji obilaznice oko Užica koji će trajati dva meseca.

ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО УЖИЦА: Почели радови на траси дугој 4,85 км

Foto: M.Drobnjak

-Od ukupno 4,85 kilometara, koliko je duga obilaznica oko Užica, 450 metara su mostovi, od toga lučni most preko Đetinje 250 metara i na celoj deonici imamo oko 1,8 kilometara potpornih konstrukcija, rekao je Petrović.

On je ocenio da je reč o izuzetno zahtevnom projektu imajući u vidu da sam teren na kome se prostire obilaznica zahteva dosta inženjerskih i tehničkih priprema.

-Ovi pripremni radovi će biti deo glavnih radova, ali i deo istražnih radova, npr. izgradnje pristupnih puteva za istraživanja za veliki most u dužini od 250 metara, koji je jedan od najvećih poduhvata na celoj teritoriji zapadne Srbije i nešto što će biti ukras za grad Užice, rekao je Slobodan Božović, predstavnik kompanije Pauver Čajna (Power China).

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević istakla je da pripremni radovi trenutno neće zahtevati mnogo radnika i mehanizacije i da će trajati naredna dva meseca.

-Značaj ovog projekta je i u tome što će nakon njegove realizacije biti ubrzan sam tok saobraćaja kroz grad Užice, biće smanjene saobraćajne gužve, aerozagađenje i biće podignut na mnogo viši nivo bezbednost učesnika u saobraćaju, rekla je gradonačelnica Užica.

Ugovorni rok za završetak obilaznice oko Užica, čija će gradnja kostati 29,8 miliona evra, je 30 meseci.

BONUS VIDEO - VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)