MINISTAR MOMIROVIĆ: Ekspo 2020 Dubai je sjajna prilika da privučemo nove investitore u Srbiju

Novosti onlajn

01. 11. 2021. u 11:57

SVETSKA izložba u Dubaiju je sjajna prilika da posvetimo vreme novim investitorima kako bismo dodatno podstakli investicije, rast našeg standarda i uspeli da dostignemo željenu prosečnu platu od 1.000 evra u narednih pet godina, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović na paviljonu Republike Srbije u sklopu Prve investicione konferencije u Dubaiju.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Експо 2020 Дубаи је сјајна прилика да привучемо нове инвеститоре у Србију

Foto: Novosti

- Ekspo 2020 Dubai je prava prilika da prikažemo rezultate u prethodnom periodu. Srbija je danas zemlja u kojoj se gradi duplo više kilometara auto-puteva nego u svim zemljama u okruženju, a tu su i ulaganja u brze železnice, rekonstrukcija pruga i rekonstrukcija luka. Mi smo u prethodnih pet godina udvostručili obim gradnje - izjavio je ministar Momirović.

Foto: Novosti

Tekst potpisa

Na Prvoj investicionoj konferenciji ministar Tomislav Momirović je potencijalnim investitorima prezentovao prilike za ulaganje u sektor nekretnina u gradovima Srbije u kojima se poslednjih godina beleži ekspanzija gradnje i tržišta nekretnina.

Ministar Momirović je istakao da je Srbija duplirala opseg gradnje u poslednjih pet godina i da se sa ponosom nalazimo među deset zemalja u svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola. Dodao je da je Srbija prva evropska zemlja po broju kilometara auto puteva koje gradi, sa istorijski visokim, ravnomernim rastom u svim podsektorima gradnje.

Vlada Republike Srbije je uložila velika sredstva u izgradnju tranpsortne infrastrukture kako bi povezala gradove u Srbiji i na taj način značajno doprinela razvoju tržišta nekretnina kako u Beogradu i Novom Sadu, tako i u Nišu i Kragujevcu, kao i u drugim gradovima Srbije. Paviljon Republike Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju privukao je veliki broj posetilaca i investitora širom sveta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)