PODRŠKA OBRAZOVNIM USTANOVAMA U NABAVCI POLJOPRIVREDNE OPREME: Đacima i studentima u Vojvodini stižu nove mašine

Z.Grumić

11. 04. 2022. u 15:12

UGOVORI o dodeli finansijske podrške Pokrajine visokoškolskim i naučnoistraživačkim ustanovama kao i srednjim školama u Vojvodini koje obrazuju buduće kadrove u poljoprivredi, na osnovu kojih im je za nabavku poljoprivredne opreme raspodeljeno ukupno 25 miliona dinara, uručeni su danas na skupu u Holu Pokrajinske vlade.

ПОДРШКА ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА У НАБАВЦИ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ОПРЕМЕ: Ђацима и студентима у Војводини стижу нове машине

Pres služba Pokrajinske vlade

Na ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podsticajna sredstva dobili su Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu i još desetak srednjoškolskih ustanova u Sremu, Banatu i Bačkoj.

Uručujući ugovore pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Petar Samolovac je istakao važnost ulaganja u novu opremu i dodao da je, uz nova teorijska saznanja koja stiču, bitno da učenici i studenti unaprede i svoja praktična znanja i iskustva u nastavi.

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu dobio je oko 4,5 miliona dinara radi sufinansiranja nabavke savremenog kukuruznog adaptera za kombajn čime će, kako napominje dekan Nedeljko Tica, značajno unaprediti svoju mehanizaciju.

- Cilj nam je da našim studentima omogućimo da na jednom mestu imaju na raspolaganju najsavremenije pogonske i priključne mašine kao i da istovremeno poboljšamo našu ukupnu opremljenost – izjavio je „Novostima“ profesor Tica.

Srednja stručna škola „Borislav Mihajlović Mihiz“ u Irigu proteklih četiri-pet godina konkuriše i dobija novac za svoje projekte, kaže direktorka te ustanove Isidora Birinji napominjući da su dobijena sredstva namenjena nabavci ulagača za mineralna đubriva.

- Želimo pre svega da naši vinogradi lepo izgledaju i da deca vide kako se to radi najsavremenijom opremom. Imamo četiri hektara vinograda i vrlo smo zadovoljni kvalitetom grožđa i našeg školskog vina, koje proizvodimo – ističe direktorka.

I poljoprivredna škola sa domom učenika u Bačkoj Topoli utrošiće podsticajna sredstva, u iznosu od 2,5 miliona dinara, za unapređenje praktične nastave.

- Nabavićemo motokultivator sa frezom, jednu prikolicu i drugu opremu. Podrška nam mnogo znači posebno zato što naši učenici dobijaju modernu tehniku i opremu – naglašava direktor škole Žolt Horvat.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Veliki povratak Donalda Trampa u Belu kuću – ovo se dešava jednom u 130 godina!