MILOŠ VUČEVIĆ U SREMSKIM KARLOVCIMA: Blagosloven sam što sam deo jubileja SPC ali i deo zajedništva sabornosti crkve i naroda

Novosti online

15. 05. 2022. u 13:19

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević, trenutno se nalazi u Sremskim Karlovcima na obležavanju stogodišnjice ujedinjenja srpske Patrijaršije.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА: Благословен сам што сам део јубилеја СПЦ али и део заједништва саборности цркве и народа

Foto Tanjug

– Okružen masom vernog naroda, posle večernje, prisustvovao sam i jutarnjoj svetoj arhijereJskoj liturgiji u našim prelepim Sremskim Karlovcima. Ozarena lica vernog naroda i dupke pun hram govore koliko su Sremci srećni i ponosni što su ugostili svog patrijarha i arhijereje SPC na proslavi izuzetnog jubileja, 100 godina ujedinjenja srpske Patrijaršije – istakao je gradonačelnik i dodao da uskoro sledi i otvaranje Svetog arhijereskog sabora i svečana akademija na Trgu.

- Zaista sam blagosloven što sam deo ovakvog izuzetnog jubileja, ove dani zajedništva i sabornosti naše svete Pravoslavne crkve i naroda će zauvek ostati u mom sećanju, naveo je Vučević.

Gradonačelink je na svom Instagram profilu naglasio da će se ovaj dan pamtiti, kada su blage reči naših duhovnika obeležile 100 godina od ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve i uspostavljanja Patrijaršije.

BONUS VIDEO: VELIKI JUBILEJ: Proslava stogodišnjice proglašenja Srpske patrijaršije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna