MILIONI ZBOG GREŠKE: Bolnica u Novom Pazaru i doktor M. Š. osuđeni za nesavesno lečenje, L. R. ostala invalid

N. KOČOVIĆ

21. 02. 2022. u 21:26

OPŠTA bolnica u Novom Pazaru i lekar M. Š. proglašeni su krivim zbog propusta u lečenju L. R. (55) zbog kojih ih je Osnovni sud obavezao da joj solidarno isplate više od 3,8 miliona dinara.

МИЛИОНИ ЗБОГ ГРЕШКЕ: Болница у Новом Пазару и доктор М. Ш. осуђени за несавесно лечење, Л. Р. остала инвалид

Bolnica u Novom Pazaru / Foto N. Kočović

Ona je protiv te zdravstvene ustanove i doktora podnela privatnu tužbu jer je, kako je tvrdila, posle intervencija koje su joj kao trudnici urađene 2010. godine, postala invalid.

Zbog načinjenih propusta, koje je napravio njen izabrani, a i u tom trenutku dežurni ginekolog, L. R. je dobila sepsu koja joj je značajno narušila zdravlje, a pored brojnih drugih problema, gotovo u potpunosti (97 odsto) je izgubila vid.

Nakon brojnih medicinskih veštačenja, Osnovni sud je njene tužbene zahteve prihvatio, naloživši Opštoj bolnici i doktoru da joj isplate 1,8 miliona dinara na ime pretrpljenih duševnih bolova i umanjene životne aktivnosti, kao i 700.000 dinara za fizičke bolove.

Dodatno, presuđeno je da joj se na ime pretrpljenog straha isplati još 600.000 dinara, a 700.000 kao naknadu materijalne štete.

Kako je zbog svega što joj se desilo izgubila radnu sposobnost, Osnovni sud je doneo odluku da joj Opšta bolnica i lekar mesečno plaćaju 20.000 dinara.

MOGUĆA ŽALBA

PRESUDA koja je doneta je prvostepena. I zdravstvena ustanova i lekar, ali i pacijentkinja imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!