ZDRAV SAMO JEDAN ANESTEZIOLOG: Teška situacija u bolnici u Novom Pazaru

N. K.

01. 02. 2021. u 21:47

OD petoro anesteziologa koji rade u "zelenoj zoni", pre svega na odeljenjima hirurgije i porodilištu, novopazarske Opšte bolnice njih četvoro je zaraženo virusom korona, zbog čega je menadžment te zdravstvene ustanove angažovao lekare iz drugih gradova.

ЗДРАВ САМО ЈЕДАН АНЕСТЕЗИОЛОГ: Тешка ситуација у болници у Новом Пазару

Bolnica u Novom Pazaru / Foto N. Kočović

U Novi Pazar, kao u vreme najveće krize izazvane virusom korona, već je stigla Tatjana Petrović iz Kraljeva, a očekuje se dolazak još jednog anesteziologa iz Čačka.

- Čim sam došla, odmah sam ušla u operacionu salu, jer se nedostatak anesteziologa svakako oseća. Trenutno se na dežurstvu smenjujem sa još jednim kolegom iz ove bolnice, dok su tri anesteziologa u "crvenoj zoni" - kaže Petrovićeva.

Doktori sa hirurgije sa kojima smo pričali kažu da je situacija prethodnih dana bila izuzetno teška, ali da pacijenti nisu bili ugroženi.

- Iako to nije po pravilima, "uskakao" je načelnik Službe anestezije i reanimacije koji je angažovan u "crvenoj zoni", pa smo nekako premostili problem do dolaska doktorke Petrović. Da nije ona stigla, bili bismo pred "pucanjem" - dodaje jedan od hirurga.

Jedini anesteziolog iz Novog Pazara koji radi je zvanično u penziji od novembra prošle godine, ali je ostao da pomogne. Nezvanične priče kruže da on odbija da se testira.

Ono što je poznato jeste da je od 17 testiranih zaposlenih u Službi anestezije i reanimacije, pored četvoro lekara, bilo pozitivno još dvoje - medicinska sestra i spremačica.

Opšta bolnica u Novom Pazaru ima ukupno osmoro anesteziologa, a u "crvenoj zoni" trenutno ih je angažovano troje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!