KORONA VIRUS JE KAZNA PRIRODE Šekler o pandemiji, objasnio šta je stelt omikron

Novosti online

11. 02. 2022. u 12:21

DOKTOR Milanko Šekler je danas rekao da se slaže sa doktorom Predragom Konom, ali uz jednu napomenu. Takođe je objasnio šta je stelt omikron, zašto brzi testovi mogu da pogreše i otkrio da smatra da je "ova pandemija Božja kazna".

КОРОНА ВИРУС ЈЕ КАЗНА ПРИРОДЕ Шеклер о пандемији, објаснио шта је стелт омикрон

Foto: Printscreen/RTS

- Ja se slažem sa doktorom Konom, sve ide u dobrom pravcu, ali treba zadržati opreznost. Pandemija jeste pri kraju i biće gotova za vakcinisane koji su preležali korona virus jedanput ili dvaput, i dalje nam fali od 35 do 40 odsto vakcinisanih – rekao je dr Šekler u „Uranku“ na K1 televiziji.

Dr Šekler smatra da je ova pandemija Božja kazna.

- Ovo je Božja kazna, kazna prirode, jer se ponašamo kao idioti jer nam je novac postao najbitniji. Važno nam je samo da svuda putujemo i sve jedemo, uništavajući prirodu i istrebljavajući životinje, u kojima se nalazi još 100 hiljada nepoznatih virusa – ispričao je dr Šekler.

Brzi testovi na kovid

Objasnio je i zašto brzi testovi daju lažni rezultat.

- Brzi testovi ne daju lažno pozitivne rezultate, ali daju lažno negativne ukoliko nema dovoljno virusa i zato je idealno da se uzorak uzme u prvih pet dana bolesti. Ako uzmete od 30 do 50 hiljada čestica virusa u brisu, test će biti pozitivan, ali ako uzmete samo 5-10 virusnih čestica biće negativan. PCR test bi i za 5-10 virusnih čestica rekao da ste pozitivni, jer PCR meri na hiljadite delove milimetra, a brzi test centimetre – rekao je dr Šekler i nadovezao se:

- Izašli su radovi da i osoba koja ima oko 33 CT-vrednost virusa u sebi jeste zaražena, ali ne može nekoga da inficira. Teško možete nekoga zaraziti ukoliko ste asimptomačni.

Stelt omikron soj korona virusa

On je objasnio šta je stelt omikron.

- Stelt znači nešto nevidljivo i to ne menja suštinu omikrona. To „stelt“ je napravilo zabludu da se omikron ne može dijagnostikovati, što apsolutno nije tačno. Bio je dovoljan jedan PCR test da vidite da li je u pitanju omikron ili delta soj, a razlika kod stelt omikrona je to što je potrebna dodatna analiza da bi se otkrilo koji soj je u pitanju, omikron ili delta.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - ITALIJAN PRIMIO DRUGU DOZU VAKCINE: Đanluka Vaki u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a