NAGOVEŠTAVA SE POTPUNO ZATVARANJE CRNE GORE: Epidemiološka situacija izuzetno teška - zdravstveni sistem na granici izdržljivosti

V.K.

03. 03. 2021. u 19:16

НАГОВЕШТАВА СЕ ПОТПУНО ЗАТВАРАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Епидемиолошка ситуација изузетно тешка - здравствени систем на граници издржљивости

Foto: Novosti

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić obratio se građanima povodom sve složenije epidemiološke situacije izazvane korona virusom, ne krijući brigu što je zdravstveni sistem gotovo na granici izdržljivosti.

- Zdravstveni radnici su pravi heroji i bez obzira na premor izvršavaju sve zadatke i obaveze. Moramo da se držimo zajedno, jer ovo nije pitanje niti Vlade, niti Skupštine, niti bilo kojeg drugog institucionalnog dela. To je pitanje svih nas. Da bismo uspeli da živimo sa kovidom, moramo zajednički da izađemo iz bitke koja je pred nama već godinu dana - rekao je premijer, ističući da trenutno stanje nije izazvano lošim merama, već zbog njihovog nepoštovanja.

- Zato smo odlučili da krenemo u akciju time što ćemo svi zajedno doprineti da izađemo iz ovoga problema. Da bismo izašli iz ove problematike, opredelili smo se da to radimo putem koji je drugačiji. Da ne zatvaramo sve u ovom trenutku, ali ako mere ne budu dale efekat u ovih deset dana, nagoveštavaju scenario koji je najlošiji, a to je potpuno zatvaranje Crne Gore.

Krivokapić se izvinuo građanima što u određenom periodu nije nosio masku.

- Razlog leži u činjenici da imam antitela, ali to me ne oslobađa odgovornosti koju svi treba da iskažemo. Da bismo jedni o drugima brinuli, moramo svi jednako da poštujemo mere, bez izuzetka - poručio je predsednik Vlade Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)