NAGOVEŠTAVA SE POTPUNO ZATVARANJE CRNE GORE: Epidemiološka situacija izuzetno teška - zdravstveni sistem na granici izdržljivosti

V.K.

03. 03. 2021. u 19:16

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić obratio se građanima povodom sve složenije epidemiološke situacije izazvane korona virusom, ne krijući brigu što je zdravstveni sistem gotovo na granici izdržljivosti.

НАГОВЕШТАВА СЕ ПОТПУНО ЗАТВАРАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Епидемиолошка ситуација изузетно тешка - здравствени систем на граници издржљивости

Foto: Novosti

- Zdravstveni radnici su pravi heroji i bez obzira na premor izvršavaju sve zadatke i obaveze. Moramo da se držimo zajedno, jer ovo nije pitanje niti Vlade, niti Skupštine, niti bilo kojeg drugog institucionalnog dela. To je pitanje svih nas. Da bismo uspeli da živimo sa kovidom, moramo zajednički da izađemo iz bitke koja je pred nama već godinu dana - rekao je premijer, ističući da trenutno stanje nije izazvano lošim merama, već zbog njihovog nepoštovanja.

- Zato smo odlučili da krenemo u akciju time što ćemo svi zajedno doprineti da izađemo iz ovoga problema. Da bismo izašli iz ove problematike, opredelili smo se da to radimo putem koji je drugačiji. Da ne zatvaramo sve u ovom trenutku, ali ako mere ne budu dale efekat u ovih deset dana, nagoveštavaju scenario koji je najlošiji, a to je potpuno zatvaranje Crne Gore.

Krivokapić se izvinuo građanima što u određenom periodu nije nosio masku.

- Razlog leži u činjenici da imam antitela, ali to me ne oslobađa odgovornosti koju svi treba da iskažemo. Da bismo jedni o drugima brinuli, moramo svi jednako da poštujemo mere, bez izuzetka - poručio je predsednik Vlade Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)