CRNOGORSKA BRUKA NA KOSOVU: Dinoša ćerku zaposlio na RTK2?

V. K.

23. 07. 2020. u 15:04

ЦРНОГОРСКА БРУКА НА КОСОВУ: Диноша ћерку запослио на РТК2?

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić optužio je ambasadora Crne Gore u Prištini Ferhata Dinošu da razbija crnogorsku zajednicu na Kosovu i Metohiji, tvrdeći da je kćerku zaposlio na RTK2, redakciji na crnogorskom jeziku i na taj način oduzeo pravo da se neko iz crnogorske zajednice zaposli na to radno mesto!

- Ferhat Dinoša rođen je kao LJuljanović. Svoga prezimena se stidi pa ga menja u Dinoša, kako bi zvučao kao što autentičniji Albanac. Po nalogu tadašnje UDBE razbija jedinstvo albanskog nacionalnog korpusa u Crnoj Gori.

Kao potpredsednik Demokratskog saveza isti napusta i formira Demokratsku uniju Albanaca koju iako je bila čedo bezbedonosnih službi uspeva da nakon par izbornih procesa dovede do ispod cenzusa. Kao ambasador Crne Gore na Kosovu, na najlicemerniji način radi na razbijanju crnogorske zajednice.

Za 4 godine misije zaposlio je jedino svoju kćerku na redakciji na crnogorskom jeziku na RTK2 i na taj način uzeo mesto i hleb jednoj crnogorskoj porodici. Vršio je na mene pritisak da mu zaposlim sina (koji pri tom ne govori i ne razumije crnogorski jezik) u Razvojni centar Crnogoraca na Kosovu.

S obzirom da nisam podlegao njegovim pritiscima usresredio se da nam zatvori centar. Za svoga četvorodišnjeg mandata nije uradio ništa za rešavanje ili unapređenje položaja crnogorske zajednice niti na polju jačanja ekonomske saradnje između Kosova i Crne Gore.

NJegov posao se svodi na to da prima ogromnu platu i uvećava budžet sopstvene porodice, napisao je Vujičić na svom Fejsbuk profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vasilije

24.07.2020. 21:02

Ферхат Диноша је послије Јелка Кацина и Жељка Комшића највећи сплеткарош на подручју некадашње СФРЈ.