DPS SE SVETI PREKO KAFEDŽIJA

M.D.

23. 07. 2020. u 06:23

NOVA odluka DPS-NKT koalicije o produženju mera zatvaranja ugostiteljskih objekata u Pljevljima, još je jedan u nizu dokaza o selektivnom odlučivanju, dvostrukim aršinima i klasičnoj politizaciji, kaže Vesna Lončar, odbornica Demokrata u SO Pljevlja.

ДПС СЕ СВЕТИ ПРЕКО КАФЕЏИЈА

Foto Demokratska CG

Ona tvrdi da se iza ove odluke NKT-a krije direktni politički obračun DPS-a sa pljevaljskim ugostiteljima.

- Dakle, DPS želi da iz političke osvete uguši i uništi ugostitelje u Pljevljima, ali i brojne privrednike i preduzetnike - kaže Lončareva i pita kako ovakve mere pravdati strukom, ako u mnogim gradovima gde je izuzetno lošija epidemiološka situacija, izražena konkretnim ciframa, nema zabrana. - Dok donator DPS-a u Nikšiću u svom lokalu organizuje proslave i rođendanske žurke ne poštujući zdravstve mere, u Pljevljima se ne može popiti ni kafa.


Ona pita da li se DPS vlast zapitala kako će na desetine ugostitelja platiti dažbine, zakupnine i rate za kredite? Kako će stotine zaposlenih u ugostiteljstvu prehraniti svoje porodice ovaj mesec? Da li će uspeti da se održe, da opstanu i nastave sa radom posle svega?

Traže dozvolu za rad

PLjEVALjSKI ugostitelji traže pod hitno dozvolu za rad i pomoć države i opštine.

- Situacija u koju smo dovedeni je apsolutno nepodnošljiva. Ugroženi su ne samo poslovanje, već i goli opstanak i egzistencija - kažu očajni ugostitelji, i naglašavaju da već tri meseca nemaju nikakvu zaradu, odnosno ona je - nula. - Imajući u vidu da je od strane NKT-a decidno saopšteno da će ugostitelji na severu moći da rade u zavisnosti od dogovora sa lokalnom samoupravom, pozivamo predsednika Opštine da pod hitno iskoristi prava i nadležnosti koje mu stoje na raspolaganju, kako bismo mi pljevaljski ugostitelji počeli sa radom.

Lončareva traži da se po hitnom postupku zakaže vanredna sednica Skupštine opštine Pljevlja na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija u Pljevljima, problemi privrede i biti usvojene nove mere pomoći.

PAKET POMOĆI

- ZA nevedeni paket pomoći novca ima i više nego dovoljno, ali je važno da DPS, recimo, odmah odustane od finansiranja više od 150 ugovora o privremenim i povremenim poslovima kojim se nezakonito i zloupotrebom resursa ljudi partijski zapošljavaju - zaključuje Lončareva.

Foto M. Drobnjak

Demokratska Crna Gora predlaže da se iz budžeta Opštine Pljevlja obezbedi jedna prosečna zarada u Crnoj Gori za svakog radnika u pljevaljskom ugostiteljstvu za mesec jul 2020. godine i svi ugostitelji u Pljevljima oslobode svih dažbina prema Opštini, kao i plaćanja zakupnine za jul. Dok za one ugostitelje koji imaju kreditna zaduženja po osnovu investicionog ulaganja, predlažu preuzimanje mesečne rate kredita za jul. Takođe, predlažu i oslobađanje svih ugostiteljskih objekata računa za čistarinu i usluge snabdevanja vodom za 2020. godinu, imajući u vidu da su javna preduzeća već dobila sredstva kojima mogu da pokriju navedene troškove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)