ODRŽANE BLOKADE ŠIROM CRNE GORE: Narod ponovo branio izbornu volju (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

24. 02. 2022. u 17:41 >> 21:12

POLA sata pre najavljene blokade 17 saobraćajnica u Crnoj Gori zbog najave izborne prevare građana najavom formiranja manjinske Vlade, u Nikšiću su na Trgu Šaka Petrovića počele da se okupljaju pristalice Demokratskog fronta.

ОДРЖАНЕ БЛОКАДЕ ШИРОМ ЦРНЕ ГОРЕ: Народ поново бранио изборну вољу (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: V.K.

Blokada na magistralnom putu Bar-Podgorica

Magistralni put Bar –Podgorica blokiralo  je nekoliko stotina članova i pristalica Demokratskog fronta  ispred tunela Sozina sa istaknutim transparentom „Blokadom protiv izdaje“. 

 

I narod u Bijelom Polju organizovao bakljadu

Mandić i Medojević se obratili građanima u Zlatici

Veći broj građana okupio se u podgoričkom naselju Zlatica gde su prisustvovali lideri DF-a Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

- Blokirali smo Crnu Goru, a ako neko krene da ukrade našu pobedu biće blokirana i Skupština Crne Gore. Borićemo se u institucijama, borićemo se i na ulicama, ali pobedu im ne damo da nam ukradu - poručio je Andrija Mandić.

foto: V.K.

Nakon njega, građanima se obratio i lider DF-a Nebojša Medojević.

- U ovih godinu i po dana smo strpljivo čekali i pratili neke druge. Nažalost, nakon godinu i po dana svima je jasno da u Crnoj Gori postoji samo jedna velika politička ideja a to je promena vlasti, promena režima. Ono što narod od nas očekuje je da ispunimo obećanja koja smo dali 30. avgusta. DF se ne stidi nijedne svoje ideje, nijednog svog čoveka. Sa vama smo bili na ulicama, trgovima, nismo bežali i nismo se krili. Imamo jednu obavezu, a to je da svi zajedno radimo na miru i stabilnosti ove države - kazao  je Medojević.

 

Narod okupljen i u Bijelom polju

U Beranama jake policijske snage prate blokadu

U Beranama je blokada organizovana u mestu Rudeš, na magistralnom putu koji spaja Crnu Goru sa Srbijom i Severnom Makedonijom. Blokada je započela na vreme, za sada sve protiče bez incidenata, uz prisustvo jakih policijskih snaga. I u Beranama je organizovana bakljada.

Bakljada u Nikšiću

U Nikšiću je organizovana i spektakularna bakljada, a okupljeni narod kliče Srbiji, Kosmetu i Rusiji.

Blokada i u Budvi

Među mnogobrojnim okupljenim ljudima u Budvi nalazi se i predsednik opštine Marko Bato Carević.

 

Blokirana magistrala u Zelenici

Protestno okupljanje u organizaciji DF ispred Luke Zelenika, način je na koji Novljani žele da iskažu negodovanje zbog trenutne političke situacije u Crnoj Gori i pokušaja da se prekroje rezultati parlamentarnih izbora od 30. avgusta prosle godine. 

Danas je Ivan Otović iz Nove srpske demokratije porucio da izborna volja mora da se postuje a ako dogovora nema spremni su za izbore.

foto: V.V.

Cilj je država bez DOS-a - zakljucio je Otović.

 

Incident u Pljevljima

Prilikom blokade saobraćaja večeras u Pljevljima došlo je do incidenta kada je vozač audija podgoričkih registarskih oznaka pokušao da probije blokadu. Pogledajte snimak incidenta.

To mu nije dozvoljeno a on je izašao iz auta sa namerom fizički da se obračuna sa ljudima koji su blokirali raskrsnicu kod Eko pumpe u Pljevljima.

Prvo su se okupili Nikšićani

Poslanik Maksim Vučinić i predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević prisutni su među grupom građana koja je okupljena u Nikšiću.

foto: V.K.

foto: V.K.

foto: V.K.

U ovom gradu će u sklopu akcije "Blokadom protiv izdaje" biti blokiran Bulevar 13.jul.

foto: V.K.

foto: V.K.

BONUS VIDEO:

NAROD SE VEĆ OKUPLjA: Večeras protest u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)