UKRAJINCI SE ZAHVALJUJU MILU ĐUKANOVIĆU: NJegov stav o Rusiji izazvao oduševljenje u ambasadi

V. K.

22. 02. 2022. u 11:21

AMBASADA Ukrajine u Crnoj Gori zahvalila je predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nakon što je sinoć poručio da “Crna Gora ponavlja nedvosmislenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica”.

УКРАЈИНЦИ СЕ ЗАХВАЉУЈУ МИЛУ ЂУКАНОВИЋУ: Његов став о Русији изазвао одушевљење у амбасади

Foto Tanjug

- Hvala na podršci Crne Gore u ovom teškom za nas trenutku - navedeno je na zvaničnom Tviteru nalogu ukrajinske ambasade.

Iz ambasade su zahvalili i Ministarstvu vanjskih poslova, na čelu sa Đorđem Radulovićem, koji su istakli da je odluka kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Đukanović je na svom Tviteru objavio da osuđuje sve akte o priznanju, kojima se, kako on smatra, "krši međunarodno pravo".

"Osuđujemo sve akte o priznanju oblasti Donjecka i Luganjska kao nezavisnih entiteta, kojima se krši međunarodno pravo i međunarodni poredak zasnovan na pravu", naveo je Đukanović.

On je istakao da Crna Gora ponavlja nedvosmislenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica.

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!