KUMU NA TERET I SEČA ŠUMA: Iz NSD Pljevlja traže da Dragan Brković odgovara i za "hajdučiju" u ovom gradu

M. D.

01. 09. 2021. u 06:34

DRAGAN Brković, koga Specijalno državno tužilaštvo, zajedno sa saradnicima, tereti da je oštetio državu nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) "Boka", mora odgovarati i za poharu pljevaljskih resursa, saopštio je Milan Lekić, predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Pljevlja.

КУМУ НА ТЕРЕТ И СЕЧА ШУМА: Из НСД Пљевља траже да Драган Брковић одговара и за хајдучију у овом граду

Foto M. Sekulović

- Da bi slučaj Brkovićeve samovolje bio tretiran na jedan celovit i pravičan način, neophodno je optužnicom obuhvatiti sva nepočinstva koja je dotični kontroverzni biznismen sprovodio na teritoriji pljevaljske opštine - kazao je Lekić.

Prema njegovim rečima, stotine Pljevljaka bilo je izloženo nepravdi.

- Bez plata, elementarne sigurnosti i života dostojnog jednog radnika u XXI veku, posmatrali su kako bahati Đukanovićev kum arči pljevaljske resurse i fabrike koje su stvarale generacije - kazao je Lekić.

On ističe da, nekontrolisana seča i devastacija pljevaljskih šuma, štetni koncesioni ugovori koji su sklapani mimo svake poslovne logike i svesti o zaštiti državnih resursa, neisplaćene zarade radnicima i višemilionska neizmirena dugovanja prema državi i Opštini Pljevlja, predstavljaju bilans Brkovićeve poslovne hajdučije, zbog koje će neko morati da odgovara.

GRAMZIVOST

- BRKOVIĆ je uspeo za bagatelni iznos da kupi i jedinu fabriku elektronike u Crnoj Gori, u kojoj je radilo više od 40 inženjera. Danas, čuvena Vojna fabrika predstavlja gradsko ruglo - kazao je Lekić i podsetio da se na meti Brkovićeve poslovne gramzivosti našao i "Građevinar".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)