SKOK SA MOSTA ZBOG SEKTE? Tragične smrti mladih iz Pljevalja pokrenule lavinu sumnji

M. D.

19. 08. 2021. u 07:39

SAMOUBISTVO dečaka rođenog 2007. godine, koji praktično nije ni zakoračio u život, uznemirilo je sve Pljevljake.

СКОК СА МОСТА ЗБОГ СЕКТЕ? Трагичне смрти младих из Пљеваља покренуле лавину сумњи

Foto M. Drobnjak

Tuga, neverica i tišina zavladala je u gradu pod Golubinjom uz podsećanje na tragediju koja se desila pre dvadesetak dana na istom mestu kada je M. G. (21) skokom sa mosta na Tari okončala svoj život. Gradom su počele da sa raznih profila, uz poruku širi dalje, stižu upozorenja da jedan od mogućih razloga samoubistva dvoje mladih, treba potražiti na društvenim mrežama ili delovanju sekti.

Oboje su na društvenim mrežama ostavili istu poruku: natpis Safe place - "sigurno mesto" i šest srca u duginim bojama - istim redosledom, istim fontom. Da situacija bude još bizarnija pratili su, i pratio ih je identičan broj ljudi - 538.

Foto prinskren Tik Tok

Iz Tima za odnose sa javnošću Uprave policije kažu da do sada ništa ne ukazuju na to da je u pitanju delovanje sekte ili neki internet izazov.

- Policija intenzivno proverava i u tom smeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremeno obaveštena - dodaju u Upravi policije.

- S obzirom na starost žrtava postupamo sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a takođe apelujemo da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija o navedenim slučajevima vodi računa da informacije koje se objavljuju budu proverene i tačne.

Analiziramo sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama, a koje se mogu dovesti u vezu sa samoubistvima i radimo na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži.

PORUKE NA "TIKTOK"

NA svom profilu na društvenoj mreži "TikTok" nesrećna devojka je imala samo jednu objavu - tematski snimak sa drugaricom. Ispod tog klipa trinaestogodišnji dečak, nakon njenog samoubistva, ostavio je poruku: "Uskoro, isti most, ista patika, isto sve", napisao je dečak. Na dan samoubistva objavio je video. "Želim da idem u Raj" napisano je iznad glave čiča-gliše koji predstavlja dečaka. Pored njega je nacrtana devojčica indigo plave kose, kakvu je imala i M. G. uz opis "Devojka koju volim, a koja je u Raju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije