POVELJA I POČASNO ČLANSTVO: Udruženje Vasojevića odalo priznanje Andriji Mandiću

Novosti online

07. 06. 2021. u 21:28

POČASNI predsednik Udruženja Vasojevića, profesor dr Milija Zečević uručio je večeras Andriji Mandiću, na svečanosti u Aeroklubu u Beogradu, u ime Udruženja Vasojevića, Povelju za izuzetan doprinos negovanju i afirmaciji najviših ljudskih vrednosti, tradicija srpskog naroda, njegoševske Crne Gore, Srpske pravoslavne crkve i srpskog jezika kao i najboljih bratskih odnosa Crne Gore i Srbije.

ПОВЕЉА И ПОЧАСНО ЧЛАНСТВО: Удружење Васојевића одало признање Андрији Мандићу

Foto: Privatna arhiva

Na svečanoj sednici Udruženja, koja je potom usledila, Andrija Mandić izabran je za počasnog člana Predsedništva Udruženja Vasojevića.

Prilikom uručenja profesor Zečević je rekao da su Vasojevići - najveće srpsko pleme - zahvalni Andriji Mandiću na svemu što je učinio za srpski narod u Crnoj Gori i istakao da Andrija Mandić ima izuzetno poštovanje i podršku Vasojevića.

Zahvaljujući se na povelji i izboru za počasnog člana Predsedništva Udruženja, Andrija Mandić je istakao da je to za njega posebna čast, podsetivši na bogatu istoriju Vasojevića koji su, kako je rekao, iznedrili mnoge velike istorijske ličnosti, viteški čuvali tradiciju srpskog naroda u Crnoj Gori iuvek uzdignute glave bili na pravoj strani istorije.

Predsednik Udruženja general u penziji dr Luka Kastratović rekao je da su Vasojevići ponosni i da daju punu podršku Andriji Mandiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)