EVO KADA ĆE STARI SAVSKI MOST BITI UKLONJEN: Gradonačelnik Šapić otkrio kada počinju radovi

S.V.

07. 02. 2023. u 16:36

STARI savski most bi trebalo da u junu bude uklonjen i od tada imamo dve godine da se uradi novi most, a istovremeno će se kopati tunel. Trebalo bi da tunel bude do pola gotov kada bude urađen most, a novobeogradska petlja će biti cela završena u te dve godine.

ЕВО КАДА ЋЕ СТАРИ САВСКИ МОСТ БИТИ УКЛОЊЕН: Градоначелник Шапић открио када почињу радови

Foto: D. Balšić

To je sinoć najavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i otkrio da na leto kreće projekat izgradnje novog Savskog mosta, tunela kod Ekonomskog fakulteta i petlje na Novom Beogradu.

- Rešiće se usko grlo oko Ušća, povezaće se bulevar i ulaziće se na novi most. On će imati četiri trake, traku za tramvaje i biciklističke staze, a onda će se sa mosta ulaziti u tunel koji će izlaziti kod policijske stanice u Bulevaru despota Stefana - kazao je Šapić, gostujući na UNA TV.

On je istakao da postoji idejni projekat, ali da generalni projekat još uvek nije gotov.

Kako su "Večernje novosti" pisale pre nekoliko dana, rušenje starih zgrada nekadašnjeg auto - servisa "Rade Končar" u blizini Starog sajmišta uveliko traje, a na njihovom mestu biće izgrađene moderne saobraćajnice koje će činiti buduću vezu novog Savskog mosta i Bulevara Nikole Tesle.

 U toku je izrada tehničke dokumentacije, kao i rešavanje preostalih imovinsko-pravnih odnosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ZA PORODICE SA DVOJE DECE: Odličan hotel u popularnom Hamametu, dvoje dece gratis