MILICIJA REAGOVALA 133 PUTA: Posetiocima Savskog jezera smeta nepoštovanje epidemioloških mera

J. D. - G. N.

23. 07. 2021. u 07:52

UPRKOS opuštanju mera na svim nivoima poslednjih nedelja, usled stabilizacije situacije sa virusom korona, mnogobrojni sugrađani ipak ne dopuštaju sebi ni drugima da se propisane epidemiološke mere krše.

МИЛИЦИЈА РЕАГОВАЛА 133 ПУТА: Посетиоцима Савског језера смета непоштовање епидемиолошких мера

Foto V. Danilov

Dokaz za to jesu prijave koje su evidentirale patrole Komunalne milicije prilikom dežuranja na Savskom jezeru. Tako je do sada napisan 31 prekršajni nalog zbog ovih propusta nesavesnih posetilaca Ade Ciganlije.

Kako su nam rekli iz Komunalne milicije, od početka 2021, njihove patrole koje krstare obalama Ade, izašle su na teren ukupno 133 puta. Od toga je 56 postupanja bilo po pozivimaa građana i 77 tokom redovne kontrole.

- Najveći broj postupanja odnosio se na nepoštovanje epidemioloških mera, nepropisno parkiranje, kućne ljubimce i buku iz ugostiteljskih objekata - otkrivaju nadležni u resornom sekretarijatu. - Najviše prekršajnih naloga izdato je povodom nepropisnog parkiranja vozila, 35 i nepoštovanja epidemioloških mera, 31.

Kupačima na Savskom jezeru neretko smeta kada vide u vodi kućne ljubimce. Zato su u nekoliko navrata ovim povodom alarmirani komunalci.

- Volim pse, ali nisu oni krivi, već njihovi vlasnici koji ne čiste za njima, koji ih puštaju da rade šta hoće jer ih nisu izdresirali - požalio nam se Bojan K. - Ukoliko je navedeno da nema kupanja, onda nema kupanja.

Kako su nam rekli iz Sekretarijata, na teren su zbog kupanja životinja, po pozivu izašli devet puta.

- U jednom slučaju, izdat je prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u fiksnom iznosu. Shodno Odluci o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, za navedeni prestup propisana je novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara - podsećaju nadležni.

Posetiocima jezera takođe nije prijala ni buka koja je dopirala iz lokala na obalama Ade. Zato su pozvali miliconare, ali čuvari reda nisu imali uspešne intervencije. Izrečena je samo jedna kazna, koja je prosleđena nadležnoj inspekciji. Ovim povodom imali su devet prijava.

SPASIOCI DEVET PUTA INTERVENISALI

OD početka kupališne sezone spasilačke ekipe Ade Ciganlije imale su čak devet intervencija, srećom, bez tragičnog ishoda. Iz preduzeća apeluju svake sezone da se pravila ponašanja moraju poštovati, zarad bezbednosti, te je kupanje strogo zabranjeno van ograđenih delova jezera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)