OSMI "Dunavski biznis forum" u organizaciji novosadskog preduzeća "Medija invent" biće održan 3. i 4. oktobra u Master centru Novosadskog sajma. Na ovom, jednom od najznačajnijih regionalnih događaja koji promoviše i nadgleda implementaciju Dunavske strategije, okupiće se privrednici, političari i diplomate iz 14 zemalja Podunavlja.

Povezanost i komunikacije, zaštita životne sredine i socio-ekonomski institucionalni razvoj, tri su prioritetna tematska stuba Dunavske strategije, na kojima će i na ovogodišnjem forumu biti najviše reči.

- Osnovni zadatak je kako i šta učiniti da budemo organizovaniji, odgovorniji i efikasniji u korišćenju potencijala Dunava - kaže, za "Novosti", Vlado Markanović iz "Medija inventa", izvršni direktor "Dunavskog biznis Foruma".

Markanović dodaje da Dunav prirodno povezuje ljude, ideje i tržišta, a Dunavska strategija doprinosi makroregionalnoj saradnji. Dunavski potencijali su polazište za mnoge razvojne projekte koje zdrav i odgovoran biznis ovaploćuje i stavlja u funkciju prosperiteta. Samo male promene u glavi ljudi, brže prilagođavanje standardima, mogu doprineti izgradnji i jačanju Zapadnog Balkana kao jedinstvenog ekonomskog i kulturnog prostora.


PROČITAJTE JOŠ - SVEDOČENjE PACIJENATA OBOLELIH OD RAKA: Osmeh i savet mnogo znače!POKROVITELjI MANIFESTACIJE

FORUM će se održati pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Vlade AP Vojvodina i Grada Novog Sada. U organizaciji učestvuju i Unija poslodavaca Srbije, TERIS - Udruženje za evropsku teritorijalnu saradnju (Slovenija), Institut evropskih regiona iz Salcburga i klaster "Ekopanonija" iz Novog Sada.