Snažno nevreme oko 12.30 sati praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je opštinu Priboj, saznaju “Novosti”.

Grad jakog tenziteta i veličine lešnika padao je u Starom i Novom delu grada Priboja.
Pročitajte još - NEVREME HARALO SRBIJOM: Beograd i Kragujevac zabeleli od grada, u Prokuplju za pet minuta potop (VIDEO)

Nevreme je nanelo štetu na poljoprivrednim usevima u naseljima koja su blizu grada, stradali su i malinjaci, a kolika je tačno šteta znaće se tokom narednih dana.

Ogromnu količinu vode koja je pala u kratkom roku nisu mogli da prime kišni kolektori i odvodnici, pa su ulice u Priboju poplavljene.
Foto A. Rovčanin


OZBILjNO NEVREME PROTUTNjALO OPŠTINOM TOPOLA

U popodnevnim časovima opštinu Topola pogodilo je olujno nevreme praćeno krupnim gradom.

Prema prvim informacijama, rod voća i povrća u pojedinim selima potpuno je uništen.Postoji štete i na stambenim objektima gde su uništeni krovovi kuća i to u selima Belosavci i Krćevac.

Velika oštećenja pretrpeli su i makadamski putevi, a krupan grad je polupao i automobile.


U selu Lipovac 20 minuta je padao grad veličine oraha nakon čega je počela obilna kiša koja još traje.Prema rečima meštana, šteta je nesaglediva, a ovako nevreme se ne pamti.


SELO TEOČIN URNISAO GRAD, OLUJA SKIDALA KROVOVE


Meštane sela Teočin, u gornjomilanovačkoj opštini, danas je "urnisao" grad, za koji kažu da je bio gori od prošlogododišnjeg koji su zapamtili po zlu.


Prema rečima Peđe Paunovića, u Biocima, Pavlovićima pa sve do teočinskog doma, kuće su u naletu oluje ostale bez crepa na krovovima."Stradalo je sve od voća, povrća...malina, šljive", kaže Paunović.


Teočin je selo poznato po proizvodnji krompira i velikih zasada voća, pre svega malina.


NEVREME STIGLO DO PRIJEPOLjA

Posle Priboja snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom stiglo je i do Prijepolja gde je donelo nedaće žiteljima. Pretpostavlja se da su poljoprivredni usevi, pre svih malina koja je stigla za berbu, pretrpeli veliku štetu.


Foto Nikola Janković
GRAD "POKOSIO" UŽIČKI KRAJ


UŽICE - Krupan grad prečnika oko tri centimetra pao je oko 13 časova u Užicu i većem broju okolnih sela, a za oko pola časa koliko je nevreme trajalo - led je skoro u potpunosti prekrio ulice, dvorišta... Izvesno je da će uzgajivači maline u nekoliko sela u sred berbe "crvenog zlata" pretrpeti štetu.

Posle "ledenog udara", pojedinim ulicama tekli su potoci, a grad ovakvog intenziteta u samom gradu nije zabeležen godinama unazad.