Na pregled magnetnom rezonancom čeka 750 mališana

J. S.

14. 02. 2017. u 07:53

Akcija za nabavku magnetne rezonance za potrebe Dečje bolnice u Novom Sadu. Godišnje 4.000 pregleda. Na račun Fondacije "Magnet za ljubav" uplaćeno 33 miliona dinara

На преглед магнетном резонанцом чека 750 малишана

Moći će da se pregleda pet puta više malih pacijenata

VIŠE od 750 mališana u Vojvodini čeka pregled magnetnom rezonancom, dijagnostičkim aparatom koji nedostaje Dečjoj bolnici u Novom Sadu, ali se njegova nabavka očekuje uskoro. Podržavajući akciju Fondacije "Magnet za ljubav", koja već dve godine prikuplja novac za kupovinu, Pokrajinska vlada najavila je finansijsku pomoć.

- Nabavka magnetne rezonance veoma je značajna, jer će obezbediti da mališani iz cele Vojvodine dobiju najbolju brigu i negu tokom lečenja - rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević u ponedeljak povodom sastanka sa rukovodstvom Dečje bolnice i predstavnicima kompanije NIS, koja se na poziv Pokrajinske vlade uključila u akciju "Magnet za ljubav".

Milićević je dodao da će Pokrajinska vlada pružiti finansijsku pomoć, kao i pomoć u eventualnoj dogradnji dela Dečje bolnice, koju bi finansirala, jer smeštaj magnetne rezonance zahteva posebne prostorno-tehničke uslove.

Do sada je na račun Fondacije "Magnet za ljubav" uplaćeno oko 33 miliona dinara. Njen upravitelj dr Goran Bekavac posebno je naglasio da su od momenta kada je Pokrajinska vlada podržala pomenutu akciju, prikupljena sredstva - duplirana.

Nabavkom magnetne rezonance, bolnica u Novom Sadu bila bi jedina dečija zdravstvena ustanova na teritoriji Vojvodine. Osim toga, aparat će omogućiti godišnje oko 4.000 pregleda, umesto 800 kao dosad. Period čekanja na preglede značajno će biti skraćen, a smanjiće se i pritisak pacijenata na ostale zdravstvene ustanove, koje uslužno obavljaju ovakve preglede za potrebe Instituta.

SVE DOKTORI

SASTANKU u Dečjoj bolnici prisustvovali su i Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković, savetnik generalnog direktora NIS-a Branko Radaković, direktorka bolnice dr Jadranka Jovanović Privrodski, upravnik Klinike za pedijatriju prof. dr Aleksandra Stojadinović, upravnik Klinike za dečjuhirurgiju prof. dr Jan Varga i prim. dr Mihajlo Jecković, specijalista radiologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

o.davidovic

14.02.2017. 11:29

vec godinu dana moj sin ceka na taj pregled....a da, zvali su nas da provere da li smo bili privatno ili cemo cekati jos godinu,dve...i mi tako cekamoooo