Karim Abdul Džabar i Irvin Medžik Džonson, dve legnde Los Anđeles Lejkersa koje su 1996. godina u timu “anđela” dočekale mladu NBA nadu Kobija Brajanta, ne mogu da prihvate činjenicu da je baš taj njihov momak izgubio život u 41. godini života.


Nekadašnji centar Lejkersa, Karim Abdul Džabar, koji danas radi kao kolumnista i reporter The Hollywood Reporter i The Guardian, napisao je na svom tviter profilu:


Većina ljudi pamtiće Kobija kao veličanstvenog sportistu koji je inspirisao čitavu generaciju košarkaša. A ja ću ga uvek pamtiti kao čoveka koji je bio mnogo više od sportiste”.Irvin Medžik Džonson nije mogao da zadrži emocije posle tragične vesti o smrti košarkaša koji ga je nasledio i postao veća legenda od njega samog.


Dok pokušavam da napišem prvi post moj um ne prestaje da juri. U neverici sam. Plačem ceo dan zbog razorne vesti da su Kobi i njegova kćerka Điđi preminuli u padu helikoptera. Kuki i ja smo slomljeni, prvi je post koji je poznati Medžik Džonson napisao na Tviter nalogu.


Vidi se da legenda Los Anđeles Lejkersa nije mogla da se umiri, a ni da prenese u dahu emocije prema nekadašnjem mladom saigraču:


Volim njega, njegovu porodicu i ono za šta se zalagao na terenu i van njega. Moj prijatelj, legenda, muž, otac, sin, brat, dobitnik Oskara i najveći svih vremena. Teško je sve ovo prihvatiti. Kobi je bio vođa igre, mentor i košarkašima i košarkašicama. Dao je svoje znanje, vreme i talenat da poduči mlade. Rečima ne mogu da izrazim uticaj koji je imao na košarku. Nedostajaće ljubiteljima košarke širom sveta, a posebno grada Los Anđelesa”.


I treći put je Medžik pisao o Kobiju, a sigurno bi mogao i 303.


Kobi i ja smo imali toliko mnogo posebnih razgovora o životu i košarci. Imali smo mnogo toga zajedničkog van terena. Nekada sam voleo sa njim da razgovaram o Lejkersima i košarci, da smo očevi i muževi i koliko smo voleli Italiju. Nezamislivo je koliko će mi nedostajati i on i razgovori sa njim. Kuki i ja se molimo za Vanesu, njegove prelepe kćerke Natali, Bianku i Kapri, kao i njegove roditelje Džoa i Pam i njegovu sestru. Uvek ćemo biti tu za porodicu Brajant. Volimo te zauvek #8 #24”.