Tokom dana je Voždovac najavljivao “bombu” prelaznog roka i to su potvrdili najzvučnijim transferom kluba. Posle Nemanje Vučića, Filipa Stuparevića i Despota Mihailovića koji su predstavljeni u poslednja 24 sata, novi fudbaler Voždovca postao nekadašnji reprezentativac Srbije -Nemanja Pejčinović!


Bivši igrač Rada, Crvene zvezde, Herte, Nice, Lokomotive i kineskog Čančuna je odlučio da dođe na “krov”.


-Srećan sam što sam postao član Voždovca. Prvi utisci su takvi da je ekipa sjajna i vrlo kvalitetna, igra se napadački fudbal i visok presing, što meni lično odgovara. Odlučio sam da se vratim u Srbiju pošto me mnogobrojne ponude iz inostranstva nisu zadovoljile, i da bih mogao da budem sa porodicom. Želeo bih da posle 10 godina opet „osetim“ srpski fudbal i mislim da je Voždovac prava fudbalska sredina za mene. Želim da vidim da je srpski fudbal u boljem stanju nego što sam ga ostavio kada sam odlazio. – bile su prve reči Pejčinovića poslepotpisivanja ugovora.


PROČITAJTE JOŠ: Vojvodina se vratila sa dvonedeljnih priprema iz Turske, Lalatović zadovoljan: Imali smo najjače rivale


Svestan je da će u klubu, u kom prednjače mlađi igrači, imati ulogu lidera na terenu i van njega.


-Biće privilegija igrati u timu sa ovoliko mladih, talentovanih igrača, ali i obaveza da bih bio uzor, kako na terenu, tako i van terena. Nema sumnje da je svim momcima cilj da zaigraju u inostranstvu i ostave veći trag, ja sam im na raspolaganju da svojim iskustvom pomognem na način, i u meri kojoj je to potrebno. Već sam upoznao momke, ovo je sjajna grupa ljudi, od uprave kluba, preko trenera i igrača, vidi se da vlada porodična atmosfera, da je klub na zdravim nogama, biće privilegija igrati u ovakvom okruženju. – iskren je iskusni defanzivac, kojeg je nasmejala konstatacija da će njegov nekadašnji saigrač, Rade Koković sada biti – njegov trener.


-Interesantna je situacija. Prošlo je 10 godina od kako smo Rade i ja bili saigrači, putevi su nam se razdvojili, ali sam pratio njegov trenerski put, zadivili su me njegovi uspesi sa Voždovcem, i tu sam sada da sve to zajedno nadogradimo. Naravno da je na terenu sve vrlo profesionalno, kada radimo, radimo ozbiljno, tu nema mesta prijateljstvu, samo profesionalan odnos.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić potpisao za Voždovac


Upitan da prokomentariše šta bi bila njegova lična ambicija, i koji rezultat bi smatrao za uspeh na kraju sezone sa Voždovcem, Pejčinović „iz topa“ odgovara – Evropa.


- Kada bacimo pogled na tabelu, vidi se da Voždovac ima prostora da se umeša u borbu za Evropu, i ako su to ambicije kluba, onda bi se naravno poklopili. Ukoliko se kockice poklope, nije ni to nerealno, ali hajde da radimo polako, da idemo utakmicu po utakmicu, i rezultat neće izostati - zaključio je Pejčinović.


Iskusni defanzivac je zadužio dres sa brojem 33 i našao se na spisku putnika za sutrašnji kontrolni meč sa TSC. Iz kluba su saopštili da će imati pravo nastupa za meč protiv Mladosti u Lučanima, kao i da je ovim završen prelazni rok.