SNAŽAN blok i brze kontre - to je recept koji Crvenu zvezdu vodi dalje. "Prepisao" ga je Marko Blažić, bivši vezista crveno-belih, koji poslednje tri godine igra u Grčkoj. Odlično poznaje Olimpijakos i veruje da Beograđani imaju kvalitet da odole na "Karaiskakisu" .

- Koliko sam video u grčkim medijima, najviše se priča o bratskom odnosu navijača i spektaklu na tribinama. Olimpijakos je fokusiran na titulu, što im je jako važno, jer su poslednje dve godine AEK i PAOK bili šampioni. To se retko dešava ovde, jer ako Olimpijakos ne uzme dve ilu tri godine titulu, stvara se ogroman problem. Prvenstvo im je ravno osvajanju Lige šampiona, ali svakako će biti naoštreni da trijumfuju na svom terenu - prenosi Blažić, igrač Apolona iz Smirne.

Milojevićev trenerski potpis ogleda se u sada već poznatom duplom bloku i čvrstoj igri u odbrani. Recept po kojem su u prethodne tri godine izborene dve Lige šampiona i Liga Evrope, mogao bi da bude ključ za evropsko proleće, prema rečima našeg sagovornika.

- Ne možeš da dođeš na "Karaiskaki" sa idejom da daš tri gola i ideš kući, ali smatram da Zvezda ima velike šanse. Neće biti lako, ali ako stanu dobro u taj blok i iskoriste prilike koje im su ukažu, mogu da dođu do rezultata. Poučen ranijim iskustvima, Milojević zna da Olimpijakos nije bauk i ako osmisli dobru taktiku, siguran sam da će Zvezda proći dobro.

Blažić dodaje da bi momci iz Ljutice Bogdana svoje šanse trebalo da traže u kontrama

- Crveno-beli mogu da iskoriste nešto slabiju igru pozadi Atinjana i preko kontranapada ostvare dobar rezultat. Protiv Olimpijakosa svi igraju iz kontre i svaka bolja ekipa može da ih iznenadi na domaćem terenu. Iz svog iskustva znam da su mnogi timovi u Grčkoj na taj način dolazili do povoljnog rezultata.

Olimpijakos nema poraz u domaćem prvenstvu, za vikend je pao "fenjeraš" u prvenstvu, ekipa Panatolikosa (3:0).

- Nalaze se u boljoj formi od nas, forsiraju napadački fudbal. Jako će se osetiti izostanak Valbuene, koji, iako je u godinama, predstavlja igrača koji utakmicu može da reši jednim potezom. Ogromna opasnost preti od Podensea, koje nizak, nabijen, eksplozivan, okrene te u pola metra i pravi razliku. U špicu, velika pretnja je El Arabi sa bogatim iskustvom, vidi se da ima klasu - zaključio je Blažić.

ČUĆE SE PESMA DO AFRIKE
BLAŽIĆ je uveren da će atmosfera na "Karaiskakisu" biti jedinstvena.

- Biće spektakl. Naći karte je pakao, ja koji živim ovde i poznajem mnogo ljudi jedva sam uspeo da obezbedim ulaznice za mene i prijatelje. Sve je rasprodato, ali su rekli da ko god bude došao iz Srbije i ne bude imao kartu da će ući na "Gejt sedam", tribinu na kojoj se nalaze najvatrenije pristalice "Olimpijakosa". "Karaiskaki" je manji od "Marakane" i nema atletsku stazu, mislim da će se pesma navijača čuti i do Afrike - rekao je Blažić.