AKTIVAN je bio u poslednje vreme, pa čak i tokom vanrednog stanja, Momčilo Bajagić Bajaga na mnogim poljima. Između ostalog, desila se i jedna neuobičajena saradnja, i to povodom Dana pobede, kada je obeleženo 75 godina od pada fašizma, 9. maja 1945.

- Pozvali su me, u vreme karantina, ljudi iz čuvenog hora "Aleksandrov", da otpevam na ruskom jedan deo nove verzije pesme "Dan pobede", što sam prihvatio sa velikim zadovoljstvom - ponosno kaže Bajaga, koji se pojavljuje i u spotu postavljenom na jutjub-kanal ruskog hora.

U snimanju pesme i spota, od srpskih izvođača uz Bajagića je učestvovao i dečji hor. Bajaga je sve odradio u Beogradu, u "Studiju O", gde je, pre nešto više od dve godine, uradio sa "Instruktorima" aktuelni album "U sali lom".

- Snimak smo poslali u Moskvu, gde je sve izmontirano. Veliko mi je zadovoljstvo da pevam sa jednim takvim, svetski poznatim horom - dodao je beogradski roker.

Bajagić ovih meseci, između ostalog, radi na muzici za film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek", kao i na albumu gde će sam otpevati neke pesme koje je svojevremeno napisao za druge izvođače. Kad okolnosti dozvole, očekuje se i postavljanje mjuzikla baziranog na njegovim pesmama, "Sa druge strane jastuka" na sceni Pozorišta na Terazijama.