VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA JANŠOM: Slovenija važan partner, imamo podršku

Tanjug

30. 08. 2020. u 22:42

ВУЧИЋ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ЈАНШОМ: Словенија важан партнер, имамо подршку

Foto: Tanjug/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle sastanaka sa premijerom Slovenije da je ta zemlja važan partner na evropskom putu Srbije.

"Juče i danas smo imali dobre i korisne razgovore, čini mi se da smo na najbolji način razmotrili šta možemo da uradimo da unapredimo bilateralne odnose dve zemlje", rekao je Vučić.

Kaže su odnosi značajno unapređeni u prethodnih 10 godina i da je spoljnotrgovinska razmena podignuta sa 550 miliona evra godišnje na 1,16 miljardi evra, kao i da je Srbija izbalansirala robnu razmenu i ima čak i suficit od 9,1 milion evra.

"Imamo podršku Janše", dodao je Vučić napomenuvši da je Slovenija važan partner Srbije koja dobro razume odnose u regionu pošto je ranije bila deo Jugoslavije.

Rešili smo nek probleme u našim bilateralnim odnosima, dodao je Vučić.

Foto: Tanjug/buducnostsrbijeav

SLOVENAČKA VLADA: JANŠA I VUČIĆ O BILATERALI, ZAPADNOM BALKANU, PANDEMIJI

Slovenačka vlada objavila je večeras na Tviteru da je premijer Janez Janša razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilaterlanim odnosima, situaciji na Zapadnom Balkanu i situaciji u vezi sa pandemijom korona virusa.

Na Tviteru slovenačke vlade objavljene su i četiri fotografije sa susreta Janše i Vučića.

To je prvi susret dvojice državnika, nakon što je Janša u martu po treći put izabran za premijera Slovenije, inače prvi njihov bilateralni susret uopšte.

Sutra se održava 15. Bledski strateški forum (BSF), gde će Vučić biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida 19".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Ivana

31.08.2020. 00:14

Srbija i Slovenija zajedno treba da grade dobre odnose, da unaprede potpunu saradnju. Srbija ide u razgovor u Belu kuću, Srbija danas ima predsednika kojem je stalo do interesa naroda. Srbija se danas cela razvija.

Dekisu

31.08.2020. 10:49

Vucic je pokrenuo zajednicke platforme i zajednicku saradnju u regionu. Mislim da su svi shvatili da bez takvog pristupa nema znacajnog napretka. Pre svega se to odnosi na ekonomiju.