SPC NA UDARU IZMIŠLJOTINA O ORUŽJU: Eparhija raško-prizrenska demantovala lažne vesti o manastiru Banjska

Novosti Onlajn

25. 09. 2023. u 20:20

EPARHIJA raško-prizrenska danas je demantovala lažne vesti koje mogu da nanesu ogromnu štetu Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi da je u manastiru Banjskoj pronađena velika količina oružja.

СПЦ НА УДАРУ ИЗМИШЉОТИНА О ОРУЖЈУ: Епархија рашко-призренска демантовала лажне вести о манастиру Бањска

Foto: Printskrin/Kosovo onlajn

U saopštenju Eparhije između ostalog se navodi da je Preosvećeni Episkop raško-prizrenski g. Teodosije posetio danas u popodnevnim časovima manastir Banjsku gde ga je iguman Danilo upoznao sa jučerašnjim i današnjim dešavanjima u manastiru i okolini.

U toku dana Euleks i tzv. kosovska policija su došli u manastir da izvrše uviđaj. U manastirskim konacima i crkvi, koji se nalaze unutar zidina manastira i koji su bila zaključani za vreme svih dešavanja, EULEKS i policija nisu pronašli ništa što bi moglo da kompromituje manastir i bratiju.

Eparhija takođe saopštava da je iguman Danilo prilikom pretresa manastira pripadnicima EULEKS-a i Policije pokazao sve prostorije konaka, iz čega se moglo videti da monasi i poklonici ni na kakav način nisu učestvovali u tragičnim zbivanjima.

Monaški život se polako u manastiru normalizuje, ističe se se u saopštenju koje je Eparhija raško-prizrenske objavila, kako se navodi, najviše iz razloga kako bi demantovala razna nagađanja i proizvoljne vesti koje se pojavljuju i šire medijima.

Episkop Teodosije nastavlja da poziva sve na smirivanje napetosti i očuvanje mira održavajući kontakt sa KFOR-om, EULEKS-om i ambasadorima Kvinte radi zaštite naših svetinja i vernog naroda.

Srpska Pravoslavna Crkva ostaje čvrsto opredeljena i angažovana u rešavanju svih problema na Kosovu i Metohiji mirnim putem i dijalogom, osuđujući svaki vid pretnji i nasilja, navodi se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

BONUS VIDEO: BLINDIRANA VOZILA I DUGE CEVI NA PRILAZU BANjSKOJ - Kurtijevi specijalci pretresaju srpska vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)