"SRBIJA OSTAJE POSVEĆENA POLITICI MIRA I STABILNOSTI": Vučić sa poslanikom nemačkog Bundestaga Peterom Bajerom o situaciji na KiM

Tanjug

05. 06. 2023. u 13:39

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je danas poslanika nemačkog Bundestaga i člana Odbora za spoljne poslove Petera Bajera kome se zahvalio na nastojanju da se detaljnije upozna sa najnovijim događajima na Kosovu i Metohiji.

СРБИЈА ОСТАЈЕ ПОСВЕЋЕНА ПОЛИТИЦИ МИРА И СТАБИЛНОСТИ: Вучић са послаником немачког Бундестага Петером Бајером о ситуацији на КиМ

Foto: Tanjug

Vučić je ocenio da situacija, usled konstantnih jednostranih poteza i provokacije Prištine, nepotrebno eskalira, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Takođe, predsednik Srbije je naglasio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uporno izbegava ispunjavanje obaveza preuzetih Briselskim sporazumom, što se pre svega odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, što bi Srbima na Kosovu i Metohiji donelo osećaj sigurnosti.

Istakao je da Srbija ostaje posvećena politici mira i stabilnosti i regionalne saradnje i dodao da je Nemačka veoma važan partner Srbije, ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke, saglasivši se da je ona veoma napredovala u poslednjim godinama i da je dolazak nemačkih kompanija potvrda dobrih poslovnih mogućnosti koje pruža naša zemlja.

- Otvoren razgovor sa Peterom Bajerom o aktuelnim događajima na Kosovu i Metohiji, geopolitičkoj situaciji u regionu i svetu, ali i o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji sa Nemačkom i jačanju političkog dijaloga između dve zemlje - napisao je Vučić u objavi na Instagram profilu uz koju je postavio i fotografiju sa Bajerom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (121)

PRED SAHRANU PRIMETILI DA POKOJNICA (90) DIŠE: Policija istražuje bizaran slučaj u Saragosi