ORLIĆ O SEDNICI O KOSOVU I METOHIJI: Uputiću poziv predsedniku Srbije i dogovoriti šta je realno

M.St.

19. 04. 2023. u 13:23

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je danas da će povodom želje dela opozicije da se održi još jedna sednica o Kosovu i Metohiji, uputiti poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da će se dogovoriti šta je realno i eventualno kada bi sednica mogla da se održi.

ОРЛИЋ О СЕДНИЦИ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Упутићу позив председнику Србије и договорити шта је реално

Foto: Tanjug

- Što se tiče vaše želje da u narednom periodu ponovo imamo sednicu na temu Kosova i Metohije, ja sam vama svima rekao da ću da pozovem predsednika Republike, dakle da ću poziv da uputim pa ćemo da dogovorimo šta je realno, i eventualno kada, u skladu sa obavezama i našim u Skupštini i obavezama u Predsedništvu -  rekao je Orlić.

On je podsetio poslanike da su do sada održane dve sednice na temu KiM i da su najmanje u sali bili oni poslanici koji su tražili njihovo održavanje.

- Podsetio sam vas da samo to imate u vidu da onda i sami razmislite koliko sve to zajedno ima smisla. Neke poslaničke grupe uopšte nisu htele ni da sede. Ovi koji hoće neki referendum nisu ni sad tu, oni su rešili da demonstrativno napuste sednicu i nisu se ni vraćali. Na ovoj poslednjoj na kojoj je bio predsednik ni sekund u sali proveli nisu - istakao je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (94)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna