PETKOVIĆ ODGOVORIO NA NAPADE IZ PRIŠTINE: Sto puta ponovljena laž neće postati istina

Tanjug

11. 12. 2021. u 17:28

PRETHODNIH dana svedoci smo brojnih zapaljivih i antisrpskih izjava političara iz Prištine, od kojih je svaka apsurdnija od prethodne, a korak dalje danas je otišla Donika Gervala, koja je zvanični Beograd i predsednika Aleksandra Vučića optužila da su izvor nestabilnosti u regionu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО НА НАПАДЕ ИЗ ПРИШТИНЕ: Сто пута поновљена лаж неће постати истина

Foto: Printscreen/TV Pink

Samo dan ranije, podseća Petković, Aljbin Kurti i njegovi saradnici optužli su, bez ikakvih osnova, zvanični Beograd da ne želi da se rasvetli sudbina nestalih, iako je Beograd taj koji insistira na toj temi tokom svake runde dijaloga.

- Takvi napadi na zvanični Beograd smišljeni su i plasirani s očiglednim ciljem da Priština, na čelu s Aljbinom Kurtijem, sa sebe skine odgovornost za zastoj u dijalogu i drastično povećan broj incidenata nad Srbima na Kosovu i Metohiji od početka godine - naveo je Petković u saopštenju.

Istakao je da nikada 100 puta ponovljena laž neće postati istina.

- A o tome ko destabilizuje region najbolje može da posvedoči Srećko Sofronijević, koji je bojevim metkom pogođen u leđa tokom akcije specijalaca ROSU na severu Kosova i Metohije, a od povreda se još oporavlja - kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Nažalost, o teroru Kosovske policije danas ne može da posvedoči Verica Đelić iz Zvečana, koja je preminula od posledica suzavca, bačenog tokom jednostranih akcija do zuba naoružanih jedinica Rosu na severu KiM - naveo je Petković.

Političarima iz Prištine, kako je naglasio, bolje bi bilo da se pripreme za dijalog i rešavanje problema naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što svojim izjavama i potezima provociraju zvanični Beograd.

BONUS VIDEO - Predsednik Aleksandar Vučić u kasarni u Nišu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!