Vladivostok čeka Kima

23. 04. 2019. u 20:53

Владивосток чека Кима

Foto AP Veliki ekrani u Seulu sa slikama lidera

U četvrtak susret Vladimira Putina sa liderom Severne Koreje. Mirno rešavanje nuklearnog problema na Korejskom poluostrvu biće u fokusu

RUSKI predsednik Vladimir Putin sastaće se sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Vladivostoku u četvrtak, a dan kasnije sa kineskim predsednikom Si Đinpingom u Pekingu, saoštio je u utorak savetnik u Kremlju Jurij Ušakov.

Pročitajte još: Putin i Kim 25. aprila u Vladivostoku?

U fokusu razgovora Putina i Kima biće mirno rešavanje nuklearnog problema na Korejskom poluostrvu, rekao je Ušakov.

Mediji su ranije preneli da se Vladivostok priprema da ugosti Kima i Putina. U tom ruskom gradu na Dalekom istoku primećeni su pripadnici severnokorejskog obezbeđenja i protokola kako rade poslednje pripreme.

Spekuliše se da će Kim verovatno stići vozom u Vladivostok, a za putovanje prugom dugo 1.200 kilometara biće mu potrebno 20 sati.

Zastave dveju zemalja okačene su na glavnim saobraćajnicama (na slici) duž kojih će delegacije proći, kao i na ruskom Dalekoistočnom federalnom univerzitetu, gde je moguće da će se održati sastanak.

Pročitajte još: Peskov: Putin i Kim o mnogo tema, podržavamo denuklearizaciju

Mediji su primetili crni "majbah", Kimov ekskluzivni automobil, i "mercedes benc S klase".


Foto AP

Kako se navodi, automobili su dopremljeni avionom iz Severne Koreje.

U Vladivostok su stigli i Kimova sestra Kim Jo Džong i drugi zvaničnici.

FORUM U PEKINGU

U Pekingu na drugom forumu "Pojas i put", koji se održava od 25. do 27. aprila, učestvovaće više od 40 šefova država i vlada, a među njima i Putin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije