SABOR AKCIJAŠA NA MAJEVICI: Okupili staru Jugu

V.Mitrić

subota, 18. 05. 2019. u 16:25

САБОР АКЦИЈАША НА МАЈЕВИЦИ: Окупили стару Југу

Foto V. Mitrić

Udruženje građana „Mejevički akcijaši“ iz Lopara, organizovalo je četvrti put susret bivših akcijaša Jugoslavije „Majevica zove - Lopare 2019“
Udruženje građana „Mejevički akcijaši“ iz Lopara, organizovalo je četvrti put susret bivših akcijaša Jugoslavije „Majevica zove - Lopare 2019“, koje je otvorio dr Rado Savić, načelnik opštine Lopare, ističući da je „zadovoljstvo lokalne vlasti i naroda Majevice, što su se ovakva „saborovanja“ primila na Majevici“.

- Lepo je da se vidi i doživi da druženje ljudi iz bivše Jugoslavije traje i dalje, u podršku opština Lopare, jer smo mi otvoreno mesto za sve, dobrodošli su svi, a u poseti su gosti iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Republike Srpske i federacije BiH - rekao je Savić.

-Volontarski rad je korisitan i na njegovom širenju treba i danas da se rado.Danas je taj rad potisnut, ali verujem da kroz ovakve akcije može da se aktivira, što je nasušna potreba našeg društva.

Predsednica Udruženja „Majevički akcijaši“ Zvezdana Dejić, koji su organizatori susreta, rekala je da u ovom udruženju ima 20 omladinaca i petnaest volontera.

Mi smo volontersko društvo, imamo volje i ljubavi da svu ljubav prenesemo našim mladima- istakla je Dejićeva. Cilj ovog okupljanja da se prenese nekadašnja mladost kada se nije gledalo ko je ko i iz kog je kraja a da se prenese na današnju omladinu.Imamo ogromnu podršku rukovodtsva opštine Lopare na čemu smo im neizmerno zahvalni.


Susret akcijaša trajaće naredna dva dana a nakon svečanog otvaranja akcijaši će ofarbati ogradu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ a nakon toga posetiće modernu Destileriju „Epoha“ u Bobetinom Brdu kod Lopara.

Predsednik Udruženja akcijaša iz Ohrida Zoran Stevovski rekao je da veoma rado dolazi u Lopare.

- Hvala Loparama koji su nas primili velikom srcem – rekao nam je Stevovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije