Pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici i objavljivanje umrlice sa Vučićevom slikom predstavljaju metode specijalnog psihološkog rata, ocenio je danas lider SRS Vojislav Šešelj, koji smatra da je žena uhapšena zbog pretnji Vučiću i njegovoj deci instrumentalizovana od strane političkih protivnika.

Šešelj je gostujući na TV Pink rekao da je tokom bavljenja politikom i sam imao mnogo sukoba i prepucavanja, da nije štedeo političke protivnike ni oni njega, ali mu, naglasio je, nikada nije padalo na pamet da na najbrutalniji i najvulgarniji način napada nečiju decu.

Lider radikala kaže da bi slično reagovao i da je u pitanju dete nekog od opozicionih lidera, Dragana Đilasa ili Boška Obradovića, i naglasio da ničiju decu ne treba dirati i da ona moraju biti svetinja za svakoga.

Prema njegovim rečima, žena iz Šapca, koja je uhapšena zbog sumnji da je na Tviteru pretila Vučićevoj deci, najverovatnije je instrumentalizovana i neko ju je nagovorio da to učini.

Šešelj tvrdi da uhapšena potiče iz kriminalnog miljea i da je ranije osuđivana zbog nasilja nad svojom majkom.

"To čudovište je instrumentalizovano, neko ju je nagovorio ili joj platio da to uradi, ili je iskoristio njen telefon za to. Pretnje su intonirane kao da ih je pisao muškarac, a ne žena, možda će istraga pokazati da je neko drugi umešan'''', naveo je Šešelj.

Ocenio je da je sada prilika da domaće sudstvo pokaže efikasnost i istakao da bi objedinjavanjem nekoliko krivičnih dela, osumnjičena mogla bude osuđena i na ukupno 10 godina zatvora.